Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Prepoznajte osmijeh kod ljudi: Je li iskren, koketan, zločest...

Prepoznajte osmijeh kod ljudi: Je li iskren, koketan, zločest...

Ljudi mogu prepoznati nečiji osmijeh sa razdaljine koja bi odgovarala duljini nogometnog igrališta. Ova evolucijska osobina razvila se kako bi mogli razlikovati prijatelja od neprijatelja

VIDEO

Postoje razne vrste osmijeha, ali neke je malo teže shvatiti i pročitati što se iza njih skriva, što taj čovjek misli, kakve su mu namjere, je li iskren ili samo glumi...

7 sigurnih znakova da je netko vrlo osjećajan, a ne čini se tako
7 sigurnih znakova da je netko vrlo osjećajan, a ne čini se tako

Predstavljamo vam devet vrsti osmijeha i kako ih razumjeti, a temelje se na istraživanju Duchenne de Boulognea, francuskog neurologa iz koji je živio u 19. stoljeću.

1. Osmijeh sa zatvorenim usnama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovdje se radi o poželjnom osmijehu kod političara - pokazuje da čovjek zna nešto važno za vas, ali ne namjerava to podijeliti s vama. Ovaj osmijeh je lako prepoznati, sličan je onima na portretima, odglumljen. Osmijeh se vidi, ali zubi ne.

themoviedb.org

2. Iskrivljeni osmijeh

Ovakav osmijeh otkriva da je netko zbunjen. Jedna strana usana više ide prema gore, a druga prema dolje. Ova što ide prema gore bi značila da vas u budućnosti čeka nešto dobro, a ona koja ide prema dolje - da sve i nije u najboljem redu, prenosi Bright Side.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 World Premiere - Los Angeles

3. Prisilno osmjehivanje

To su oni dani kada netko nije raspoložen za osmijeh, ali situacija je takva da treba imati nasmiješeno lice. S jedne strane usne pokušavaju izgledati sretno i nasmiješeno, ali oči otkrivaju da to nije tako - u njima nema sreće niti veselja.

Reuters/Pixsell

4. Iskreni osmijeh

Široki osmijeh i obrisi oko očiju otkrivaju čovjeka koji se smije od srca, iskreno, kao da najavljuje sreću svijetu oko sebe. Također, ova vrsta osmijeha je zarazna i svakoga čini sretnim.

themoviedb.org

5. Podsmijeh

To je osmijeh koji djeluje podrugljivo i pomalo izvještačeno. Usne su lagano zaobljene uglovima prema gore, a u očima se očitava neka vrsta neprijateljstva i mržnje. Ovakav osmijeh se odmah prepoznaje, a često krasi lica narcisoidnih tipova ljudi.

6. Samodopadni osmijeh

Usne su čvrsto stisnute, a jedan ugao je malo povišen u odnosu na drugi. Ovo je vrlo složen osmijeh za dešifriranje. Ovisno o dobi i osobi, može biti znak arogancije ili zadovoljstva, ali i koketiranja.

7. Osmijeh otvorenih usana

Ova vrsta osmijeha je odlična za fotografiranje ili selfije, ali može djelovati zbilja loše ako se stalno koristi. Inače, takva vrsta osmijeha djeluje kao da je netko preplavljen srećom, a možda nije te samo želi tako izgledati.

8. Koketni osmijeh

Ova vrsta osmijeha je vrlo slična onome kod samozadovoljnih ljudi, s razlikom što osoba koja koketira - gricka ili oblizuje usne. To je nevjerojatno tajanstveno, seksi i privlačno. Taj čovjek naprosto blista pa osmijeh izgleda još atraktivnije.

9. Pan Am osmijeh

Ovaj tip osmijeha je najlažniji od svih, a dobio je naziv po stjuardesama Pan Ama koje ga nisu skidale s lica. Usnice su lagano otvorene, kao da se pokušavaju osmjehnuti, no oči su bezizražajne i stroge. Nema emocija.

Neki vam dopuštaju da imate svoj mir, a neki znaju sami brinuti o sebi: Frajeri s ovih 5 osobina su najbolji u vezama!

Kad nestane šminke, skupe odjeće i fotošopa: Slavne cure privatno ne izgledaju kao na naslovnicama magazina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...