Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Preslatke su! Cijeli internet je 'poludio' za guzama bumbara

Oni žive samo pola godine, a kad u proljeće zatopli i snijeg se otopi, kraljica bumbara kreće u osnivanje kolonije. Prvo će potražiti odgovarajuće mjesto za izgradnju gnijezda

VIDEO

Okruglo je tijelo bumbara prekriveno mekanim dlačicama, a za razliku od svojih bliskih rođaka pčela - u čiju porodicu i spadaju - bumbar živi samo od proljeća do jeseni. Bumbari su inače dobroćudni kukci i nisu agresivni kao npr. ose. Ako vam zuji oko glave, pustite bumbara da vas onjuši pa kad kukac shvati da niste cvijet, odzujat će dalje.

No korisnici društvenih mreža nedavno su otkrili koliko su bumbari slatki kad zapnu u cvijetu te sve više počeli shareati njihove slike, piše Bored Panda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Svake jeseni, s prvim hladnoćama, oplođene kraljice bumbara traže mjesto za hibernaciju u sigurnosti. Ako vam se dogodi da u hrpi lišća pronađete živu, ali usnulu kraljicu, pustite je spavati u miru. Prerano probuđena, sigurno će umrijeti od hladnoće. Nježno je pokrijte lišćem i pričekajte par mjeseci do prvih toplijih dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PetalPlug [FLORAL SPECIALIST] (@petalplug)

U proljeće, kada zatopli i prestanu mrazovi, kraljica se budi iz dugog sna i kreće osnivati koloniju. Prvo će potražiti odgovarajuće mjesto za izgradnju gnijezda.

Vrt u posudi: Biljke u terariju trebaju decilitar vode godišnje
Vrt u posudi: Biljke u terariju trebaju decilitar vode godišnje

Postoji preko dvjesto poznatih vrsta bumbara, pa mjesta osnutka kolonije variraju, iako se najviše vrsta gnijezdi u zemlji. Najčešće se radi o nekoj napuštenoj mišjoj rupi ili o mračnom prostoru ispod kakvog kamena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Campo de Flori (@campo_de_flori)

Nakon što pronađe odgovarajući prostor po svom ukusu, obložiti će ga suhom travom i mahovinom, a potom krenuti skupljati pelud i nektar da bi mogla nahraniti svoje mlade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @minnakole

Inače, samo su ženski bumbari "opaki" jer bodu i ubrizgavaju otrov u svoju žrtvu, a žalac im nakon toga ne otpada, dok muški bumbari (trutovi) ni nemaju žalac. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joanne S (@heartsandnature)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru