Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prestao sam jesti meso, struk mi je bio sve tanji u par dana'

None Foto: Facebook

Naill Harbison odlučio je prestati jesti meso na tjedan dana da vidi što će se događati u njegovom tijelu. Rezultatima je bio oduševljen - budio se pun energije, a kile su nestajale

Zaljubljenik u hranu i osnivač portala Lovin Dublin - Naill Harbison odlučio je prestati jesti meso na tjedan dana kako bi vidio što će se događati u njegovom tijelu. Rezultatima je bio oduševljen. Ovo je njegovo iskustvo:

Jedne večeri sam pojeo ogroman odrezak sa svim dodacima. Ono što se dogodilo sljedeće, a događa se svima nama tako često -  srušilo sam se na kauč sav u znoju i nisam se dizao dva sata. Tijelo se borilo dok je probavljalo crveno meso. To mi se uvijek događalo nakon što sam jeo hamburgere, odreske i druge oblike crvenog mesa. 

Odlučio sam kako je vrijeme da isprobam nešto što sam izbjegavao godinama - ukloniti meso iz svoje prehrane. Rekao sam sam sebi kako ću probati na tjedan dana i vidjeli ima li koristi od toga. Nisam prestao jesti ribu i morske plodove.

Jedna od glavnih prednosti života bez mesa je to što ga morate zamijeniti s više voća i povrća, što je odlično za tijelo. Počeo sam primječivati da otkako ne jedem meso, razina moje koncentracije je veća. Također sam osjetio da mi je struk sve tanji iz dana u dan, a tjelesna težina mi je ozbiljno padala. 

Osim toga, glavne prednosti su:

Iskakanje iz kreveta nakon buđenja s energijom nisam osjetio još od moje mladosti.
Troškovi hrane pali su mi dramatično, kako u supermarketima tako i u restoranima.
Mogu biti aktivan odmah nakon jela, bez potrebe za odmorom. 
Moj san se poboljšao drastično.
Manje životinje će umrijeti ako zadržim ovakav način prehrane.
Dramatičan gubitak težine.

Nedostaci su:

Teško je pronaći obrok koji je dobra alternativa mesu. 
Morate biti dobri u kuhanju i vrlo inventivni.
Ja još uvijek ne znam da li ću zauvijek ne jesti meso. To je velika odluka koja isključuje sve poslastice koje sam rado jeo - odreske, irski doručak, hamburgere...

Nastavit ću s ovakvim režimom prehrane još mjesec i izvijestit ću vas kako je bio dalje. Pokušajte i vi jer nećete znati kako je to ako ne pokušate.

Komentari (177)
  • What a busllshit... Otkad su mišići koji zahtjevaju proteine - njemu na trbušini? Nitko mu nije rekao da su mišići duplo teži od masnog tkiva pa mu je organizam pojeo prvo mišićnu masu, a i dalje ima 5 centi masti na trbuhu.. Ajde te veggie spike prodavat nekom drugom..

    1. 5. 2016,   13:15
  • očito je jeo previše mesa, masnih hamburgera uz pomfrit i mesna nafilanog hormonima njegova tvrdnja da je prestankom mesa ako ga je konzumirao u malim količinama, umjereno izgubio kilograme ne može biti istina...

    1. 5. 2016,   13:02
  • Bolje da si izbacio kruh, sladoled, slastice i hamburgere i pojeo komad mesa i povrća!! Prije ćeš se udebljat od tih gluposti nego od mesa. Iako, u svemu treba imat mjeru, a ne se ni mesom prežderavat!

    1. 5. 2016,   13:46