Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preteške naušnice 'krive' su za sve češće pomlađivanje ušiju

None Foto: Pixsell

Uši s godinama gube masne naslage, rastu i rastežu se zbog čega izgledaju staro, dok često nošenje teških naušnica rasteže ušnu resicu i rupicu za umetanje

Dok tražite znakove starenje zasigurno ne gledate svoje uši. Međutim, estetski kirurzi sve više operiraju i prepravljaju upravo ušne resice. Obješene ušne resice postaraju lice jednako kao i naborani vrat, tvrde stručnjaci iz britanske Udruge za plastičnu kirurgiju. 

Sve se veći broj žena odlučuje za korekciju ušne školjke jer se uši objese poput brade i grudi. Godine nošenja teških naušnica rastežu ušnu resicu, kao i rupice za umetanje naušnica pa ih treba kirurški spojiti.

- Gotovo trećina mojih operacija ušiju je kozmetičke prirode. Najčešće su to rekonstrukcije zbog nošenja teških naušnica, ali i zbog nepromišljenog "faceliftinga" - napominje plastični kirurg dr.  David Gault. 

Skoro 75 posto ljudi koji se raspituju o pomlađivanju lica imaju izdužene uši, tvrdi Christopher Inglefield iz Klinike za plastičnu kirurgiju London Bridge. On je razvio postupak u kojem se u samo 45 minuta reže, podrezuje i ponovno prišiva uho. Postupak se obavlja pod lokalnom anestezijom i ne ostavlja ožiljke. 

Kako starimo, masno tkivo u ušima nestaje zbog čega se povećavaju i izdužuju. Uši se opuštaju i izgledaju starije, objašnjava Fazel Fatah iz Udruge. 

- Osim estetske kirurgije, tehnika koja koristi energiju radiofrekvencije učvršćuje tkivo ušiju. Možemo preoblikovati tkivo koristeći poseban stroj koji "naparava" tkivo. Za one kojima je to preekstremno jednostavno punjenje za ušne resice je rješenje. Ono u trenu čini uši mlađima i vraća im punoću, a postupak je relativno bezbolan - ističe Lesley Reynolds Khan iz Klinike za kožu Harley Street. 

Komentari (2)
  • ma naravno! I kakav je to život pitam ja tebe sa tako starim ušima. Pitam se samo kada će ti plastični kirurzi krenuti na modeliranje naših unutarnjih organa. Gle, nije fora da mi je bubreg u obliku graha kada bi mogao biti u obliku zvjezdice, jelda? A moja jajna stanica ? Tako dosadno i predvidivo okrugla. Pihhh..

    6. 12. 2011,   10:42
  • Valja spomenuti i one gadne plugove kao broj 1 uzrok u Americi i UK...

    28. 1. 2016,   21:07