Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Previše detalja privlači lošu pažnju i odnosi posao iz snova

Ključ dobrog stila nije samo što stavljate na sebe, već i ono što ne stavljate. Muško odijelo ne mora biti skupo, ali mora biti dobro usklađeno kako biste ostavili pravi dojam

Prvi dojam vrlo je važan, pogotovo u poslovnom svijetu. Ako se nekome ne svidite na prvu, to bi vas moglo koštati savršene poslovne prilike. 

Zbog toga Bruce Boyer, svjetski poznati muški stilist i autor knjige “Pravi stil: Povijest i principi klasičnog muškog odijevanja”, upozorava na nekoliko stvari na kojima poslovni muškarci najčešće “padaju”. Ključno je, kaže, pronaći ravnotežu između predosadne i previše izražene odjeće. Nije dobro ni previše se isticati u uredu, ali ni pasti u sivilo prosječnog odijevanja. Prva pogreška je nastojanje da sve na vama bude savršeno.

- Previše usklađeno odijelo čini vašu ‘uniformu’ očitom, suviše probirljivom i napadno narcističkom - smatra Boyer. 

Savjetuje i da pripazite s dodacima koje stavljate na sebe. Previše detalja može odvraćati pažnju vašeg sugovornika i općenito je štetno za sliku koju želite stvoriti o sebi. 

- To je kao da stavljate sav fini porculan istodobno na stol u vrijeme večere. Izgleda previše natrpano i pokazuje nesigurnost - objasnio je Boyer.

Pripazite i na različite uzorke koje kombinirate. Previše uzoraka moglo bi zbuniti ljude oko vas, a oni bi mogli biti prisiljeni davati vam komplimente koje nisu namjeravali samo zato što ste ih uhvatili kako zure u vašu čudnu kombinaciju. 

- Baš kao preopterećeni strujni krug, ovakva odjeća brzo pregori i privlači previše pozornosti - upozorava Boyer. 

Zato pokušajte svom poslovnom odijelu dati neki dojmljiv stil. Ako nosite jednako ili slično odijelo kao svi ostali, ne morate stavljati i iste dodatke, samo pazite da ne pretjerate. 

Komentari (16)
  • tako sam ja došla raditi u jedan dom umirovljenika i ravnateljica kad me vidjela mi je rekla , ne buš ti dugo:)al se kasnije prevarila:)da mi je rekla na kraju ..iznenadila si me pozitivno..odijelo ipak ne čini čovjeka , treba nekome pružiti i šansu..ne volim predrasude:(

    25. 7. 2017,   13:47
  • Ti dođi na razgovor ovako odjeven.. šef si odmah misli "šta će njemu taj posao vidi kak se oblači" ili "ovaj je ambiciozan previše uzet će i moj posao" ... to je naš mentalitet nažalost.. Jedini savjet.. Cisti,opeglani,namirisani i malo ponizni.. Svaki posao je zagarantiran..

    25. 7. 2017,   12:29
  • Jednostavnost naj bolje prolazi....mada je ja ne volim ali se odma sitin kad sam za jedan posao dosla cakum pakum i za seficin ukus previse atraktivno i nije me primila...poslje san saznala da je rekla da bi se samo lickala na poslu...ljubomorka :)

    25. 7. 2017,   15:08