Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Prijateljstvo s povlasticama - dobra ideja ili put u zamjeranje

Prijateljstvo s povlasticama - dobra ideja ili put u zamjeranje
1

Nakon naporne veze, zbog nedostatka samopouzdanja i nespremnosti na pravi trud, prijateljstvo s povlasticama čini se kao odnos pun užitaka, ali bez obaveza

VIDEO

Većina ljudi su barem jednom probali "čari" prijateljstva s povlasticama, seksualnog odnosa bez obaveze vjernosti i drugih intimnosti koje ljubavna veza donosi.

Ovakav tip odnosa svakako ne odgovara romantičnim dušama ili onima kojima ljubavni odnosi imaju veliku važnost, naglašava američka seksualna terapeutkinja i autorica brojnih knjiga, Tracey Cox. 

No prijateljstvo s povlasticama popularno je kod onih koji su nedavno izašli iz veze i ne žele veće obaveze, no opet im nedostaje fizička komponenta odnosa.

Možete biti potpuno svoji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ovakvom tipu odnosa manje se opterećujete mišlju "što će misliti o meni" jer nakon svakog susreta odlazite svojim putem bez dodatnih očekivanja. Osim toga, ovakvi nas susresti podsjećaju da smo poželjni i privlačni. 

Ispunjavaju fantazije

Prijateljstvo s povlasticama idealno je za raznovrsne seksualne eksperimente koje se u vezi možda ne bi usudili predložiti da partner ne stekne krivi dojam. Lišeni takvih strahova, možete glasno izgovarati i provodi svoje najskrivenije fantazije, ističe Cox.

Nema očekivanja niti dodatnog truda

Nakon vrućeg susreta niste dužni svog "prijatelja" maziti, voditi u kino ili spremati večeru. Ovakve veze podržavaju egoistične težnje, a vaši su zajednički interesi jedino što vas veže.

Negativne strane prijateljstva s povlasticama

  • Manje ste motivirani da započnete pravu vezu 
  • Velike su šanse da će se jedna strana zaljubiti i poželjeti nešto više
  • Takvi odnosi obično ne završe bez zamjeranja
  • Velika je vjerojatnost da će vam odnos dosaditi jer se svodi na rutinu
  • Previše vas orijentira na ono fizičko

- Prijateljstvo s povlasticama nije nužno loša stvar, ako se oboje slažu oko toga kakav odnos žele. U praksi, najčešće se jedna strana zaljubi i poželi nešto više, a tada nastaju problemi - kaže Cox.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru