Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prije početka mršavljenja je dobro posjetiti nutricionista

None Foto: Zdrava Krava

Prije početka mršavljenja kandidati projetka Mršavimo zajedno su posjetili nutricioniste i saznali zbog čega imaju višak kilograma i na što trebaju pripaziti

Nova sezona uspješnog projekta ''Mršavimo zajedno 5'' na portalu Zdrava Krava je krenula. Tijekom dva i pol mjeseca trajanja projekta uz pomoć stručnjaka mršave dva para: poznati tv-voditelj Davor Meštrović i njegova kolegica Nikolina Gerek te mladi bračni par Andrea i Mladen Matijević. 

Prvi korak u mršavljenju je odlazak nutricionistima koje su posjetili svi odabrani kandidati. U svom posjetu su saznali na koje namirnice trebaju pripaziti i koliko kilograma imaju viška. Također, svim kandidatima je izračunat indeks tjelesne mase i izmjeren opseg struka. 

Davor je u razgovoru s nutricionisticama iz Vitaminoteke otkrio kako je sam sebi lagao o hrani koju jede i za koju je mislio kako ne doprinosi debljanju. 'Nije bilo jednostavno suočiti se s takvom istinom', kaže Davor Meštrović čiji je indeks tjelesne mase (BMI) 31.0 i time spada u kategoriju pretilosti.

Nikolina je u svom prvom posjetu nutricionističkom savjetovalištu Vitaminoteka otkrila kako ima indeks tjelesne mase (BMI) 32.9 te obujam struka 108 cm što nije samo estetski problem već ukazuje i na zdravstveni rizik

Na visinu od 174 centimetra, Andrea ima 85 kilograma, a njezin indeks tjelesne mase iznosi 28,1. Ovakvi podaci govore o prekomjernoj tjelesnoj masi, što može predstavljati rizik za pojavu bolesti i opće stanje organizma. 

U svom prvom posjetu nutricionističkom savjetovalištu Vitaminoteka, Mladen je potvrdio kako su njegove najveće prehrambene pogreške preskakanje doručka te nezdravi obroci na poslu. Visina od 190 cm donekle prikriva suvišne kilograme, no indeks tjelesne mase od 30,1 upozorava na pretilost 1. stupnja.

Više o kandidatima i njihovom posjetu nutricionistima  pročitajte na portalu Zdrava Krava.

Komentari (3)
  • zašto uopće imaju problem i troše novac na samozvane specijaliste..neka jednostavno serviraju hranu sebi na pjatić od kave i sve rješeno..nakon misec neka se počaste švensi-šmensi sitnicom..i eto radosti i sreće...

    3. 5. 2012,   09:56
  • da je tako lako ne bi bilo pretilih, a da ne spominjem morbidno pretile. nekim ljudima treba pomoć i potpora i to je to.

    5. 5. 2012,   10:24