Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prije smrti poželio je još samo jedanput vidjeti svoju suprugu

Bračni par razdvojile su bolesti, pa su supružnici završili u različitim bolnicama. Posljednja želja prije smrti Dereku je bila da još jedanput vidi svoju dementnu suprugu s kojom je proveo više od 50 godina

Britanac Derek Oliver (84) svakog dana je posjećivao suprugu Eirwen (85) u domu za umirovljenike u Pentreu u Južnom Walesu. Ona pati od demencije, a u braku su bili više od 50 godina.

Pixsell RITUAL Ispunjena mu posljednja želja: Bowiejev prah rasut po Baliju

No početkom godine dijagnosticirali su mu rak u terminalnoj fazi. Do ožujka više nije mogao ustati iz kreveta.

Foto: BBC/Screenshot

Zbog teškog stanja nije mogao više posjećivati suprugu.

Foto: BBC/Screenshot

Njihov sin David pokušao je organizirati privatno sanitetsko vozilo kako bi odvezao oca da posljednji put posjeti Eirwen. No tvrtke koje je kontaktirao nisu imale medicinske mogućnosti prevesti Dereka.

Zato se javio fondaciji Ambulance Wish koja pomaže ostvariti želje umirućim ljudima. Oni su stigli iz Londona kako bi Dereku ostvarili posljednju želju.

Omar Al Shaikh IMAO LEUKEMIJU Posljednja želja: Vjenčali se, a tri dana kasnije on je preminuo

Zbog Derekove bolesti par je bio razdvojen šest mjeseci. Sin David kazao je da kad bi posjećivao majku redovito je pitala gdje joj je suprug i zašto ga ne može vidjeti.

Foto: BBC/Screenshot

- Kad ste toliko dugo zajedno, nedostaje vam sve vrijeme. Toliko smo dugo zajedno, zar ne, kazao je Derek BBC-u.

MALI ANĐEO Posljednja želja velikog borca: Jacob (9) je htio zadnji Božić

 

Komentari (37)
  • isto kao i moji roditelji koji su bili u braku 63 g.10 -oro djece ,danas nas je 8,nikada se nisu razdvajali najprije je umro tata 91 g. i za godinu dana mama u 90 g. ja sam 9 po redu i nikada u životu nismo doživjeli svađu između mojih roditelja,tako smo i mi djeca u braku sa svojim partnerima i partnericama bez svađe ,roditelji su nam bili primjer HVALA IM .....

    20. 8. 2019,   11:38
  • Nesto velicanstveno i tuzno istovremeno😢Ljubav cini cuda!!!😍🙏

    20. 8. 2019,   11:42
  • Ovo je lijepo za procitati. To je ljubav i postivanje. Ali eto na ovako nesto nema komentara, ali zato kad se objavi sto je Zaguruša Stanlija Jolija Soralija obukla, eh onda je stotine komentara, i jos se cudite zasto stalno pisu o njima, pa nemojte komentirati pa nece.

    20. 8. 2019,   11:40