Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prije spavanja stavite ovo pod jezik - nećete se buditi umorni

None Foto: Dreamstime

Radi se o mješavini koju je lako i jeftino napraviti, a stavlja se pod jezik prije spavanja jer se tako povećava proizvodnja melatonina u tijelu - hormona zaduženog za dobar san

Radi se o mješavini meda i ružičaste himalajske soli koja se prije spavanja stavi pod jezik. Ova sol je zaista posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti. Također, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska kemikalija koja regulira mišićne kontrakcije, regulira tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim tlakom i disanjem.

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju nazivaju i trećim okom - centrom naše duše.

Ružičasta himalajska sol regulira i razinu melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se također proizvodi u pinealnoj žlijezdi. Ovaj hormon zovu i - hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tijekom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje stanice i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost. Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

RECEPT ZA SMJESU MEDA I HIMALAJSKE SOLI

Pomiješajte pet žličica meda sa žličicom soli i to stavite u teglicu. Svaku večer prije spavanje stavite malo pod jezik, piše The Earth Child.

Pola kilograma ove soli stoji oko 20 kuna.

Komentari (176)
  • ...kako mi sada stvari stoje nebi mi pomogao ni pun šleper te soli....

    31. 8. 2016,   07:39
  • mmm,,,ima još nešto što stvori ugodu i garantira san s smješkom ,,,i njoj naravno ;_;

    31. 8. 2016,   12:38
  • laž

    31. 8. 2016,   10:19