Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Princeze i kraljice pokazale sve raskošne tijare na ustoličenju

Princeze i kraljice pokazale sve raskošne tijare na ustoličenju
1

Japanski car Naruhito ovog je tjedna službeno proglasio svoje ustoličenje, a svečanosti su nazočili uzvanici iz 180 zemalja. Tom su prilikom princeze i kraljice pokazale svoje prekrasne tijare

VIDEO

Car Naruhito (59) preuzeo je tron, Prijestolje Krizantema, 1. svibnja, dan nakon abdikacije svoga oca Akihita i obvezao se da će carsku dužnost obavljati s punom odgovornošću kao 'simbola države i jedinstva japanskog naroda', čime je i službeno počela nova era, Reiwa.

Akihito je prvi japanski monarh koji je abdicirao unazad dva stoljeća, a sada je Naruhito službeno okrunjen na svečanosti "Sokui no Rei" u carskoj palači.

Naruhito, prvi car rođen nakon Drugog svjetskog rata i prvi kojeg su roditelji odgojili samostalno, izrazio je zahvalnost svojim roditeljima na radu koji su obavljali tri desetljeća i naglasio da teret koji su mu ostavili preuzima s dostojanstvenom odgovornošću.

Na svečanosti su nazočili uzvanici iz 180 zemalja, a tom su prilikom svjetske princeze i kraljice pokazale svoje raskošne tijare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07


 

ŠPANJOLSKA KRALJICA LETICIJA: TIJARA FLEUR DE LYS 

Set dijamanata koji krase tijaru španjolske kraljice Leticije slovi za jedan od najvrjednijih setova kraljevskim kamena, a nosi nadimak "La Buena" ili "Dobra".

Leticijina je tijara napravljena davne 1906. godine, a kao vjenčani ju je poklon kralj Alfonso XIII. dao svojoj supruzi, princezi Victoriji Eugenie iz Battenberga (unuci kraljice Viktorije). Napravljena je od platine s više od 500 pojedinačnih dijamanata, a nosi i amblem obitelji kralja Alfonsa, Fleur de Lys.

NIZOZEMSKA KRALJICA MAXIMA: TIJARA MELLERIO RUBY 

Upečatljiva Mellerio Ruby tijara koju je u utorak nosila nizozemska kraljica Maxima jedna je od dvije vrijedne tijare obložene rubinima iz nizozemske kolekcije.

Nizozemsku rubinsku tijaru izradila je francuska draguljarska tvrtka Mellerio davne 1889. godine za kraljicu Emmu, kao dio veće kolekcije koju joj je poklonio suprug, kralj Willem III.

Komad ima klasičan oblik tijare, s nekoliko redova dijamanata. Inače, ovu su tijaru nosile sve četiri nizozemske kraljice, a Maxima ju je odabrala i za prvo pojavljivanje u javnosti u ulozi kraljice. 

Kraljici Elizabeti treba kuhar, a Meghan želi vjernu asistenticu
Kraljici Elizabeti treba kuhar, a Meghan želi vjernu asistenticu

DANSKA PRINCEZA MARY: THE EDWARDIAN TIJARA

Elegantna u bijeloj večernjoj haljini, princeza Mary iz Danske svoj je izgled upotpunila sjajnom Edwardian tijarom. Komad je napravljen od dijamanata i rubina obložene srebrom i zlatom, a tijara se može skinuti iz okvira i nositi kao ogrlica.

Za razliku od ostalih kraljevskih dragulja iz njene kolekcije koju joj je svu poklonio suprug i njegova obitelj, Mary je ovu tijaru navodno sama kupila, s parom odgovarajućih naušnica. Poznato je da su tijara i naušnice kupljene u Bruun Rasmussen draguljarnici u Kopenhagenu.2012. godine.

ŠVEDSKA PRINCEZA VIKTORIJA: THE BOUCHERON LAUREL WREATH TIJARA

Tijara Boucheron Laurel princeze Viktorije razlikuje se od većine drugih kraljevskih tijara, i to po zbog neobičnog oblika. Naime komad je sastavljen od dvije grane s dijamantnim listovima od kojih se prva ravno podiže nad glavom, dok drugi stoji niže u ravnini glave.

Victorija ju je naslijedila nakon smrti pratete, princeze Lillian 2013., a prvi ju je put nosila iste godine na vjenčanju sestre, princeze Madeleine.

BELGIJSKA KRALJICA MATILDA: THE NINE PROVINCES TIJARA

Jedna od iznenađujuće malih tijara u kolekciji belgijske kraljevske obitelji je The Nine Provinces, koja na formalnim događajima rijetko privuče pažnju.

Tijaru je obitelji darovala švedska princeza Astrid, na vjenčanju budućeg belgijskog kralja Leopolda 1926. godine. Komad je sastavljen od različitih komponenti, pa se može nositi na nekoliko različitih načina.

U utorak je kraljica Matilda nosila samo dijamantni 'bandiau', a ne cijelu tijaru.

JAPANSKA CARICA MASAKO: THE MEIJI TIJARA

Elegantnu Meiji tijaru iz japanske kraljevske kolekcije prva je nosila carica Haruko još 1880-ih.

Smatra se da ju je upravo ona dobila od europskog dizajnera, vjerojatno luksuznog francuskog draguljara Chaumeta.

Naziv 'Meiji' odnosi se na ime koje je smrti 1912. godine dobio njen suprug,car Mutsuhito, a označava razdoblje velikih promjena kojima je zemlja svjedočila pod njegovom vlašću.

Ostvario joj se san da se druži s princezama, a potom je umrla
Ostvario joj se san da se druži s princezama, a potom je umrla

Dijamantna je tijara prvotno sadržavala velike dijamantne zvijezde oblikovane u šiljke iznad glave, a sada ju carica nosi bez njih. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...