Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Priprema kože za hladne dane: Sami napravite serum za lice

Priprema kože za hladne dane: Sami napravite serum za lice

Ivana Jelisavčić, aromaterapeutkinja, je podijelila dva recepta za lijepu i nježnu kožu tijekom hladnih zimskih dana. S pravim eteričnim uljima, svaki tip kože će ovu zimu zabljesnuti ljepotom i zdravljem

VIDEO

Da bismo tijekom hladnijih jesenskih i zimskih dana očuvali zdravlje kože lica, treba ju njegovati u dva koraka: prvi je čišćenje, a drugi zaštita, kaže aromaterapeutkinja Ivana Jelisavčić iz Studia za aromaterapiju Aromasan u Velikoj Gorici.

1. korak: čišćenje lica

- Čišćenje lica s oil-cleansing metodom radi se do 5 puta u tjednu, kako bi se izregulirao sebum kože lica. Nakon takvog čišćenja nije potrebna daljnja njega. Sama regulacija sebuma traje do 3 tjedna, tijekom kojih se mogu pojaviti prištići koji će nestati, a vaša koža će zasjati kao nikad do tada.

Recept za dubinsko čišćenje mješovite kože AromaSAN
(vrsta ulja se mijenja s obzirom na tip kože)

  • tamna bočica od 50 ml
  • 50 % ricinusovog ulja
  • 30 % ulja jojobe
  • 20 % tamanu ulja
  • vitamin E

Priprema: Odstranite make-up s micelarnom otopinom koju ostavljate na licu, da bude vlažno, pa nekoliko kapi ulja stavite na prste i izmasirajte lice lagano ga tapkajući. Natopite ručnik toplom vodom, ostavite da odstoji par minuta i obrišite višak ulja s lica.

Ulja s obzirom na tip kože:

Suha koža - Umjesto ricinusovog ulja u mješavinu treba staviti ulje koštice marelice

Masna koža - Umjesto ricinusovog ulja u mješavinu treba staviti ulje lješnjaka

Muče vas urasle dlake? Pazite kako se brijete i ne nosite usko
Muče vas urasle dlake? Pazite kako se brijete i ne nosite usko

2. korak: zaštita lica

- Kad je hladno, naša koža na licu izgleda suha, umorna i često oštećena. U tim slučajevima koristimo regenerativna, eterična, ulja koja imaju funkciju zaštite. Mogu se nabaviti u svakoj ljekarni - objašnjava Ivana.

Recept za serum lica za hladne dane AromaSAN

  • 50 ml ulja divlje ruže (sadrži leinsku, linoleinsku i linolnu kiselinu, koje se koriste za tretmane protiv bora, ekcema i ožiljaka)
  • 20 ml ulja jojobe (lemijska mu je struktura slična dijelu sebuma, stoga je korisno za liječenje akni i za smanjivanje prevelike produkcije sebuma. Također, izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizira ph kože, regenerira kožu i nezamjenjiv je sastojak za poboljšanje elasticiteta kože)
  • 20 ml bademovog ulja
  • 10 kapi eteričnog ulja njemačke kamilice
  • 10 kapi eteričnog ulja arapskog tamjanovca

Upotreba: Serum stavljate na vrhove prstiju i utapkavate na vlažnu kožu lica. Ukoliko se vaša koža masti, serum možete koristiti nekoliko puta tjedno, kao zamjenu za noćne kreme ili regenerativne maske za lice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru