Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Pripremite stopala za poglede pilingom, pedikurom i maskom

Pripremite stopala za poglede pilingom, pedikurom i maskom
1

Sve počinje s namakanjem, a odličan saveznik u omekšavanju stopala je nekoliko kapi ulja čajevca. Potom slijedi eksfoliacija pilingom, a zatim dobra hidratizacija

VIDEO

Uvod u sezonu sandala, platformi i japanki je uređivanje stopala dugotrajnim namakanjem kako bi se riješili grube i tvrde kože koja nepopravljivo krvari dojam. Kako bi pripremili stopala potreban vam je lavor tople vode s nekoliko kapi ulja čajevca koji je odličan antiseptički lijek te ubija sve vrste gljivica na stopalima. Namakanje jednom na tjedan po 10 minuta učinit će vaša stopala i nokte prekrasnima, tvrde kozmetičari.

Eksfoliacija je još jedan ključan ritual za predivne noge, a najbolje je odabrati piling s krupnim zrncima koji će najefikasnije ukloniti mrtve stanice kože. Dobar odabir su pilinzi na bazi morskih algi, a posebna se pozornost prilikom trljanja treba posvetiti petama.

Hidratizacija i održavanje

Kremu za hidratizaciju stopala treba nanositi svakodnevno, jer se zbog visokih temperatura stopala pojačano znoje, zbog čega je koža dehidrirana i počinje pucati. Najbolje vrijeme za nanošenje kreme je prije odlaska na počinak, a odličan su odabir sve kreme koje sadrže A.H.A. kiselinu koja dodatno omekšava kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uređivanje noktiju

Prije lakiranja potrebno je nokte dobro podrezati, ali isključivo tako da ostanu ravnog oblika kako bi se umanjila mogućnost bolnog urastanja noktiju. Oni koji imaju prirodnu sklonost čestom urastanju ili nastanku kurjih očiju ne trebaju sami rješavati te probleme jer ih u većini slučajeva pogoršaju, pa je bolji odabir odlazak kozmetičaru.

Posebne olovke na bazi ulja omekšat će tvrdu kožicu oko noktiju, koja se ne smije rezati škaricama jer se tako povećava rizik od razvoja gljivica i bakterija. Nakon što odrežete nokte, oblikujte ih malom rašpicom, jer velike često oštećuju nokte.

Maska za stopala

Počastite svoja stopala posebnom maskom na bazi gline ili maslinova ulja koje omekšavaju kožu i dubinski prodiru. Treba ih držati 10 do 15 minuta. Sprejevi za stopala s mentom osigurat će im svjež, suh i mirišljav osjećaj tijekom cijelog dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru