Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prirodne maske za lice su najzdravije i najjeftinije

Prirodne maske za lice su najzdravije i najjeftinije
3

Osim što ublažavaju proces starenja kože, prirodne maske dubinski čiste kožu i pružaju joj zaštitu od vanjskih utjecaja. Uz to su i najjeftinije

VIDEO

Konzervansi, emulgatori, mineralna ulja i drugi naftni derivati u kozmetičkim proizvodima štetni su za kožu, pokazala su istraživanja. Za kožu lica je mnogo zdravija svježa prirodna kozmetika.
- Potpuno prirodne, njegujuće maske za lice možete u tren oka napraviti sami u svojoj kuhinji. Sve što vam treba je nekoliko kapi eterična ulja koje ćete odabrati prema tipu vaše kože te svježe namirnice kao što su jogurt, maslinovo ulje, banana i med - kaže Anamarija Pažin Morović, aromaterapeutkinja iz studija za aromaterapiju Laurus.
Prirodne maske usporavaju proces starenja kože jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja te potiču mikrocirkulaciju i čuvaju vlažnost kože. Osim što kožu dubinski čiste, maske za lice poboljšavaju i njezin tonus te regulaciju sebuma (masnoću). One su i prava blagodat za vaš novčanik jer ih možete pripremiti uz vrlo malo novca.
- Prije nego što počnete s ritualom,  utišajte telefone kako biste se potpuno opustili - savjetuje Anamarija Pažin Morović.

PRIJE STAVLJANJA MASKE, MALO KAMILICE
Prije nanošenja maske na lice, pripremite kožu. Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske. Čaj od kamilice također možete upotrijebiti i kao tonik. Natopite blazinice čajem i lagano očistite lice. Dok uživate u aromamaskama, na oči stavite vrećice čaja.

MASKA ZA NORMALNU I SUHU KOŽU
Pomiješajte žličicu jogurta sa žličicom meda. Dodajte kap eterična ulja ružina drveta. Miješajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smjesu. Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primjenjivati dva puta na tjedan.

MASKA ZA ZRELU KOŽU
Manju bananu, žličicu djevičanskog maslinova ulja, žličicu cvjetnog meda i kap eterična ulja smilje umiješajte u glatku, kremastu smjesu i nanesite na čisto lice. Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog djevičanskog maslinova ulja.

MASKA ZA MASNU I MJEŠOVITU KOŽU
Pomiješajte žličicu čvrstog jogurta i žličicu hladno prešanog ulja jojobe te dodajte kap eterična ulja lavande. Smjesu nježno umasirajte na čisto lice. Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nježna pa je možete koristiti svaki drugi dan. Dobra je i za kožu s aknama.

SVE SE MIJEŠA TOČNO PO MJERI
Recepture za “maske iz kuhinje” napravljene su specijalno prema tipovima kože. Tijekom priprave maski potrebno je strogo se pridržavati količine sastojaka.

SAVJETOVANJE S LIJEČNIKOM
Ljudi s kožnim bolestima prije korištenja pripravaka trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom kako bi izbjegli moguće komplikacije, savjetuje aromaterapeutkinja Anamarija.

SAMO PRAVA ETERIČNA ULJA
Eterična ulja koja koristite moraju biti aromaterapijske kvalitete, tj. kupljena isključivo kod specijaliziranih prodavača, upućuje aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje