Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Prirodni diuretik: Čaj od šipka izbacuje višak tekućine iz tijela

Prirodni diuretik: Čaj od šipka izbacuje višak tekućine iz tijela
1

Hibiskus ublažava zatvor i pročišćava jetru te se preporučuje i kod programa skidanja kilograma. Ima vitamina C koji će ojačati imunitet, a može vas i smiriti u stresnim situacijama

VIDEO

Od davnina su poznate dobrobiti domaćeg i divljeg šipka, no nova istraživanja potvrđuju iskustva da hibiskus pomaže kod visokog tlaka i drugih srčanih problema. Hibiskus ima diuretička svojstva koja pomažu kod izlučivanja viška tekućine iz organizma (koja utječe na povišenje tlaka i oticanje), ali i ublažava zatvor te se preporučuje i ljudima koji imaju problema s viškom kilograma.

Antocijanini u hibiskusu blokiraju izlučivanje enzima koji stišće krvne žile i povećavaju cirkulaciju. Važno je i protuupalno djelovanje čaja od šipka koji je jak antioksidans, pa pomaže i kod snižavanja razine lošeg kolesterola u krvi. Dobro je piti tri šalice čaja, po mogućnosti od domaćeg šipka, te nikako ne mijenjati terapiju koju je propisao liječnik, a savjetujte se i o konzumaciji preparata i samoga čaja.

Čaj od šipka poboljšava funkciju jetre te tako pomaže čišćenju cijelog organizma. Neće odmoći ni vitamin C koji je ojačati imunitet te osvježiti organizam tijekom prehlade. Isto tako, flavonoidi u hibiskusu mogu djelovati umirujuće na živce kod blagih depresivnih stanja, no baš zbog vitamina C i diuretičkih svojstava ne preporučuje ga se piti navečer prije spavanja. 

Čaj od šipka zahvalan je jer je domaća biljka dostupna u našim krajevima, a uz dodatak meda, limuna i cimeta pretvara se u izvrstan napitak koji se može poslužiti i topao i hladan. Ipak, pripazite ako imate nizak tlak ili problema sa zgrušavanjem krvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Crvena boja znači likopen Antioksidans likopen je najpoznatiji kao sastojak rajčice, ali ima ga i u šipku. Likopen će pomoći kod izbacivanja toksina iz tijela i jačanja imuniteta.
  • Dobar i za zglobove Protuupalna svojstva hibiskusa osjete se i kod problema s osteoartritisom. Osim što će pomoći ublažiti bolove i ukočenost zglobova, neke studije sugeriraju da hibiskus pomaže pri obnavljanju koštane hrskavice.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru