Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prirodno je opet u modi: Zidovi vole sve nijanse zelene boje...

Poznati svjetski proizvođač boja PPG predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u interijerima. Kažu i da da će u domovima vladati “Nights watch” - tamna nijansa zelene boje

Ljeto je na odlasku, ali stručnjaci za boje već serviraju trendove za iduću godinu. Smirujuća, opuštajuća i prirodna – ovo su prve asocijacije na zelenu. Ona već neko vrijeme samouvjereno vlada u interijerima, a dizajneri predviđaju da će tako ostati i tijekom cijele iduće godine.

Poznati svjetski proizvođač boja, PPG, predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u interijerima. Stručnjaci PPG-a poručuju da će u domovima vladati “Nights watch” - tamna nijansa zelene boje.

Suvremen način života sve nas više odvaja od prirode i umirujućeg efekta koji donosi, no dašak šume lako ulazi u domove uz pravi odabir boja.

ORIGINALNO Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Neovisno o tome volite li svijetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogriješiti odaberete li zelenu kao osnovnu boju u ovoj prostoriji.

Boja biljaka i šuma najbolje će naglasiti ljepotu drvenog namještaja. Imate li u spavaćoj sobi mnoštvo komada ili detalja izrađenih upravo od ovog toplog, mnogima omiljenog materijala, naglasite njegovu ljepotu omiljenom nijansom zelene. Neovisno o tome volite li moderan i suvremen stil ili ste skloniji onim romantičnim, elegantnim i retro, za sve postoji prava nijansa zelene.

OTKRIVA ZDRAVSTVENE PROBLEME Promjena boje jezika otkrit će infekcije i nedostatak vitamina

Svijetle pastelne nijanse mogu imati retro prizvuk, osobito 50. godine prošlog stoljeća. S druge strane, tamna nijansa zelene odlično se slaže s tradicionalnijim stilovima.

Zelena smiruje i osvježava

Kao srednja boja spektra, a također i kao prijelazna boja iz žute u plavu, zelena je boja centra, sredine i harmonije. Budući da je zelena boja neutralna, slaže se s gotovo svim bojama. To je jedan od razloga zbog kojih je lako koristiti zelenu pri uređenju svake prostorije.

Komentari (8)
  • Kod mene ima prevladava ljubičasta...nešto plave i malo sive...

    22. 9. 2018,   14:52
  • maslinasto zelena! I love it! :)

    22. 9. 2018,   11:27
  • Nema ništa ljepše..kod mene je uvijek bilo sve ovako...ništa osim boje kamena i pjeska..bijelo bež komode podovi drvo.. ..sve nijanse braon ..najviše mat..čokolada.. svijetlo sivo.. antracit ..staklo..i pokoji jastučić iste boje..Kada poželim jače boje..gledam slike..ili promjenim boju svijeća kojih ima svukuda.. vaze ..cvijeća ..i malih i udobnih jastučića..Tako da nikada neću mjenjati ništa..sve je demfovano ..i doista uvijek prirodno..Boje donose ljudi sobom :))

    22. 9. 2018,   11:53