Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pritisnite ovu točku na nozi i iznenadit ćete se rezultatom...

None Foto: Dreamstime

Pojedine točke na tijelu bit će vam od velike pomoći ako se patite s ovim problemom koji vam onemogućava svakodnevno funkcioniranje. Stisnite jednu ili sve tri jednom u danu i riješite se problema

Kinezi već stoljećima koriste akupunkturu u svakodnevnom liječenju različitih tegoba. Vrlo dobro znaju da se pritiskom na određene točke na tijelu mogu riješiti mnogih zdravstvenih problema, uključujući i nesanicu. Nemogućnost usnivanja je velik problem svima koji od njega pate jer radi toga ne mogu funkcionirati ni u jednom segmentu svog života. Pate im međuljudski odnosi, ali i poslovni i vlastiti. Mozak ako nije odmoran nije u stanju izvršavati mnogobrojne funkcije, uključujući i one najjednostavnije. 

Želite li spavati bolje, stisnite ovu točku na nozi - smještena je na mesnatom dijelu stopala između velikog i drugog prsta, ali ispod. Ta točka zove se LV3 i potrebno ju je držati 4-5 sekundi. Ta točka ujedno se smatra mjestom koje rješava i mnoge druge probleme, poput probavnih poteškoća, PMS-a, glavobolje, vrtoglavice i problema s očima, piše Modern Reflexology

Osim točke LV3, postoji i P6 i K1 koje također pomažu u liječenju nesanice. Točka P6 udaljena je tri prsta od ručnog zgloba između tetiva. Preporučuje se držati tu točku prstom pet minuta na dan i pustiti. 

Foto: screenshot/YouTube

Točka K1 smještena je na tabanu, ispod mesnatog dijela ispod prstiju, otprilike negdje između drugog i trećeg prsta. Nju se preporučuje držati 30 sekundi, pustiti na 5 sekundi te ponovo držati 30 sekundi. Proces treba ponavljati pet minuta, piše Acupuncture.com.

Foto: screenshot/YouTube

Komentari (66)
  • Stisnuo sam nesto krivo-pao sam u nesvijest-pipmpek me opalio po čelu!!!

    27. 3. 2017,   11:05
  • Pritisnuo sam i potjeralo me u wc!

    27. 3. 2017,   10:03
  • Volim stiskati ali žene,naravno da to radim nježno.

    27. 3. 2017,   07:06