Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Privucite novac: Držite u stanu bosiljak, spuštajte WC dasku...

Privucite novac: Držite u stanu bosiljak, spuštajte WC dasku...
1

Ako svoj dom ukrasite kristalima citrina i pirita, narančama i cimetom te zlatnim ribicama, bogatstvo neće izostati, a materijalna situacija će se popraviti. No da bi novac ušao u život, potreban je red u kući, uredu...

VIDEO

Većina ljudi ima teškoća s novcem. Izuzmemo li nepovoljne objektivne okolnosti, oskudica je posljedica svega što smo o novcu čuli i stavova koje smo usvojili u djetinjstvu i ranoj mladosti. 

'Novac je korijen svakog zla' izraz je koji se pogrešno pripisuje Bibliji. Ispravan citat glasi, 'ljubav prema novcu korijen je svakog zla'. To jednostavno znači da je loše po nas ako smo pohlepni ili pridajemo novcu prevelik značaj. No istina je i da je 'nedostatak novca korijen svakog zla' kako je to i napisao američki pisac Mark Twain.

POGLEDAJTE VIDEO (Otkrijte kako trošite):

Pokretanje videa...

00:30

Red znači bogatstvo

Prema feng shuiju da bi novac ušao u život, prije svega vam je potreban red. Dom, ured, odjeća, međuljudski odnosi i sve ostalo zaslužuju čistoću i urednost. Temeljito pospremite dom, ured pa čak i vozilo. Posložite stvari na stolu, u ladicama i na policama tako da im raspored bude maksimalno funkcionalan. Odstranite prljavštinu i odbacite nepotrebne predmete. 

Poštujte sredstva plaćanja

Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kuvertu ili ladicu. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte ga ne savijati, gužvati ili prljati. Ako ga držite u novčaniku, poredajte novčanice tako da naprijed idu najmanje vrijedne, a u pozadini najvrednije.

Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema naprijed. Poštujete li novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostavan i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvijek vam biti na raspolaganju. Razvrstajte račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih, a obje skupine složite po datumima dospijeća plaćanja.

Kristali bogatstva

Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenja novca i općenito obilja. To je vrlo zahvalan kristal, jer je dostupan u mnogim trgovinama i ne treba ga čistiti niti posebno održavati. Pohranite ga na mjestu u stanu gdje držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu. Citrin će također osnažiti vaše samopouzdanje pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo. 

Biljke obilja

Imajte u kući bosiljak, fantastičnu biljku koja privlači novac. Držite u stanu zdjelu riže, jer ona simbolizira plodnost i obilje. Posuda s narančama, limunima ili limetama u kući još je jedan predmet koji donosi materijalni napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Naspite 10 dkg cimeta u posudu i postavite je u dijelu stana gdje radite ili gdje pohranjujete novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte par kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi domom. 

Nije privatnica i nema tvrtku, a sama sebi može povećati plaću
Nije privatnica i nema tvrtku, a sama sebi može povećati plaću

Potražite jugoistočni kut

Prema feng shuiju, svako životno polje ima odgovarajući energetski centar na nekom mjestu u domu. Jugoistočni kut vašeg doma i pojedinih soba mjesto je koje vlada vašim prihodima. Prema klasičnim pravilima feng shuija, predmeti koje postavite u taj dio doma utječu na sposobnost stjecanja obilja. 

Ljubičasta, crvena i zelena

Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način primjene ovih boja ovisno o rasporedu namještaja u stanu. Ako vam odgovara, objesite na taj dio zida sliku ili goblen na kojima prevladavaju ljubičasto, crveno i zeleno.

Postavite u taj kut tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste umetnuli ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete potaknuti priljev obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojani se vosak kreće u lava lampi, a prema feng shuiju sve pokretno pomaže kruženju novca u životu.

Simboli bogatstva

U jugoistočni dio doma izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmeta. Posuda s inozemnim ili antiknim kovanicama također će unaprijediti ovaj sektor. U ovaj dio doma smjestite fotografije ili umjetnine koje predstavljaju vaše stremljenje bogaćenju. 

Sexy woman in luxury interior. Beautiful stunning blond in linge

Prizori vode

Želite li da se vaša karijera u dogledno vrijeme ne mijenja, ili se planirate umiroviti, ukrasite sektor karijere slikama vode stajaćice – mora ili jezera. Žudite li za promjenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbjegavajte slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili samotnog svjetionika. 

Tamne boje

Po feng shuiju, tamne boje kao što su mornarsko plava, tamnozelena, siva i crna povezane su s vodom. Isto vrijedi i za asimetrično oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj dio doma da biste ojačali dobre energije u polju karijere. 

Vizualizirajte bogatstvo

Predočite si samog sebe kako živite u bezbrižnom blagostanju. Jednostavne mentalne sličice pomoći će vam privući obilje. Zamislite da možete platiti sve račune na vrijeme, nabaviti važne stvari i usluge te još uvijek imati puno novca za zabavu, za pomaganje drugima i za buduće potrebe. Osjetite u mašti sigurnost, udobnost, radost i slobodu koju bi vam novac pružio. Nastojte ugraditi te pozitivne osjećaje u vizualizaciju. Budete li se osjećali kao da doista proživljavate to što si predočavate u mislima, vaša će podsvijest lakše prihvatiti vizualizirani sadržaj.

Mjesec dana nije trošio novac: 'Naučio sam puno toga o sebi'
Mjesec dana nije trošio novac: 'Naučio sam puno toga o sebi'

Što priječi bogatstvo?

Dok neki predmeti i postupci privlače bogatstvo, drugi imaju suprotan učinak. 

NERED I PRLJAVŠTINA

Obilje je pod okriljem planeta Venere. Znajte da je Venera boginja ljepote i šarma pa neće ući u prljavu i neurednu kuću. Gomile otpada, zakrčeni prolazi i naslage prašine priječe put energiji bogaćenja i napretka, pa ona ne može pritjecati, niti se nakupljati u takvom prostoru. 

CURENJE I KAPANJE

Imate li u domu pokvarene cijevi ili slavine, i novac bi vam mogao istjecati. Što je curenje bliže jugoistočnom kutu doma, to će nepovoljan utjecaj biti pogubniji. Neovisno o tome jesu li vodovodne instalacije ispravne, imajte čvrsto zavrnute slavine. Također, držite poklopac WC školjke uvijek spuštenim između korištenja, da energija novca ne bi bježala kroz otvor. Isto vrijedi i za kante i vreće za smeće: sve moraju biti zatvorene i zavezane.

Woman Holding Napkin Under Sink Pipe Leakage


 
POKVARENE I POTRGANE STVARI

Popravite ili uklonite sve pokvarene predmete ili opremu. Odstranite sve što je neispravno ili ne služi svrsi, uključujući satove koji pokazuju pogrešno vrijeme, prazne baterije, pregorene žarulje, istrošenu odjeću. Izbacite i uvenule biljke.
 
PRIZORI SIROMAŠTVA I OSKUDICE

Slike ili statue koje prikazuju prirodu, zgrade ili ljude u stanju odumiranja, rušenja ili bijede ometaju energiju obilja. Ako vam je neka od takvih umjetnina iz nekog razloga dragocjena, nemojte je izložiti na vidnom mjestu, nego je pohranite u zatvorenom prostoru, po mogućnosti omotanu u neproziran papir ili tkaninu. 

Liječnica tetovirana od glave do pete: 'Moj izgled nije bitan'
Liječnica tetovirana od glave do pete: 'Moj izgled nije bitan'

NEGATIVNI MENTALNI PROGRAMI

Naši stavovi snažno utječu na okolnosti. Mnogi oskudijevaju u novcu, jer smatraju da je bogatstvo grijeh, a takvo uvjerenje ometa priljev novca. Drugi se boje imati novac da im ga netko ne bi uzeo, da ih rođaci i prijatelji ne bi tražili posudbu ili da ih netko ne opljačka. Ti su mentalni programi duboko ukorijenjeni u podsvijesti i ometaju ljude u zadržavanju novca. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno