Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Privucite novac u život: Nosite crvenu boju dok uplaćujete loto

None Foto: Dreamstime

Prema feng shui filozofiji, to su dekoracije u neizbježnoj crvenoj, ali i zelenoj te ljubičastoj boji koje jamče bogatstvo. Ipak, postoje iznimke, ako ne podnosite neku od tih boja

Želite li procvjetati na financijskom planu, pazite u kakvom novčaniku držite novac. Crvena boja poznata je po tome što privlači bogatstvo i obilje, a vrlo brzo neutralizira negativnu energiju. Stari Kinezi novac oduvijek drže u crvenim novčanicima jer, po drevnom vjerovanju feng shuija, ova boja privlači još više novca u život i osigurava blagostanje.

Zato loto listić ili srećku uvijek držite u crvenom novčaniku, a kad dođe dan uplate, idite korak dalje i na sebi nosite nešto u istoj boji. Ako, pak, listić ispunjavate između svoja četiri zida, potrudite se da dišu elementima koji prizivaju novac. Prema feng shui filozofiji, to su dekoracije u neizbježnoj crvenoj, ali i zelenoj te ljubičastoj boji koje jamče bogatstvo. Ipak, postoje iznimke, pogotovo ako ne podnosite jednu od spomenutih boja.

Foto: 123RF

Njihova moć tad neće “upaliti” kao sredstvo za privlačenje novca u život. Feng shui se ne očituje samo u raspodjeli predmeta, nego i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem provodite vrijeme. Fontane su također simbol novca i bogatstva, pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu u koji ćete povremeno ubaciti nekoliko novčića sreće.

Kinezi vjeruju da su posebno vrijedni novčići pronađeni na ulici, koje zatim treba spremiti u (crveni) novčanik i čuvati cijeli dan kako bi vas sreća pratila u stopu. Njihov je običaj da sretne kovanice daruju na vjenčanjima ili proslavi Nove godine. Zadnja, ali ne i najmanje bitna stavka za privlačenje obilja je da se riješite starih stvari u domu kako bi nove mogle zauzeti svoje mjesto.

Imate li gomilu odjeće koju već godinama ne nosite, poklonite je ili prodajte. Isto vrijedi i za sav namještaj te sitnice koje vam ne služe baš ničemu. Stvorite slobodno mjesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam konačno donijeti prosperitet.

Komentari (151)
  • Ili crnu čarapu na glavu....

    11. 3. 2017,   12:25
  • nosim crveno kad pisem komentare. stavim i crveni ruz . mozda upali ,mozda se neko javi......

    11. 3. 2017,   13:37
  • A, ja mislio da je crvena boja boja komunista!?!

    11. 3. 2017,   12:16