Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodaje se narukvica koja vas kažnjava ako nezdravo jedete

Preko Amazona možete naručiti pametnu narukvicu koja će upravljati vašim navikama tako da će vam poslati strujni udar kad jedete brzu hranu ili preskočite teretanu

Ako imate poteškoća sa kontroliranjem želje za nezdravom hranom, možda je vrijeme da razmislite o malo šok terapije. Naime, Amazon prodaje narukvicu za koju tvrde da će vam pomoći sa lošim navikama tako što će pustiti struju od 350 volti svaki put kada posegnete za nezdravom grickalicom.

Šokom se može i upravljati, pomoću gumba narukvica, ili ga može aktivirati vanjski senzor povezan s Pavlok aplikacijom na uparenom pametnom telefonu. Vaši prijatelji i obitelj također mogu preuzeti aplikaciju da bi mogli pratiti kako napredujete, a ako vide da previše jedete mogu vam 'poslati' strujni udar.  

Foto: pavlok.com

Narukvica, naravno, ne reagira samo na 'junk food', već se može koristiti za suzbijanje loših navika općenito, od pušenja i griženja noktiju do spavanja, kažu iz Pavloka.

Uz električni trzaj, narukvica može zvoniti i vibrirati. Tako, na primjer, ako se želite probuditi ranije, možete postaviti alarm unutar aplikacije. a Pavlok će lagano vibrirati oko ručnog zgloba kako bi vas probudio. Ako ga ignorirate, pogodit će vas strujni udar.

'VIDI ŠTO PROPUŠTAŠ' Kad riječi bole: Evo zašto se ne treba javljati bivšim ljubavima

Narukvicu možete povezati i sa svojim bankovnim računom, tako da dobijete šok kad prekoračite ograničenje potrošnje ili možete koristiti GPS da si izazovete strujni udar ako ne idete u teretanu.

Foto: pavlok.com

- Pavlok vam dopušta da se 'obratite' mozgu dodavanjem neugodnog elementa (sigurnog i bezopasnog udara struje na ručnom zglobu) kad radite ono što volite, ali vam šteti - navodi tvrtka na svojoj web stranici.

Narukvica pod imenom 'Pavlock 2' dolazi sa širokim izborom šarenih silikonskih narukvica i mikro USB kabelom za punjenje. Baterija ima kapacitet za više od 150 strujnih trzanja u jednom punjenju.

Izumitelj Maneesh Sethi izjavio je za ABC News da, iako nije toliko jak šok, ipak daje dovoljan udar da čovjek 'poskoči'.

Foto: pavlok.com

- Osjećaj je kao da ste dotaknuli kvaku nakon što ste čarape trljali o tepih - rekao je.

happy fit woman on seacoast with headphones listening to music ZA NEKE FUNKCIONIRA Novi način nošenja slušalica: Ovako ne žuljaju i zvuk je bolji

Narukvica je dostupna na Amazon.com za 193.62, funti, (oko 1600 kuna).

NAJGORI PAROVI HOROSKOPA: Ribe i Lavovi ne idu skupa

Komentari (6)
  • E svašta...radije neka me udari "udar" špeka i kulena nego da bacam novac na ovakve "inovacije"! :)))))

    18. 6. 2019,   15:17
  • prava stvar,mene bi što se tiče bankovnog računa tresla bez prestanka...

    18. 6. 2019,   15:50
  • narukvica ce upravljati mojim navikama???Znaci ako covjek sam sobom ne moze upravljat..nek se zapita ..znaci kakve gluposti..🙄

    18. 6. 2019,   15:34