Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Produljene prijave: Maskirajte se i trk na Zagreb Advent Run

None Foto: 3

Zagreb Advent Run ima blagdanski duh i humanitarni karakter, ali je i jedini sportski događaj u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu

U nedjelju, 8. prosinca, maštovito kostimirani sudionici preplavit će centar Zagreba i podržati borbu protiv melanoma. Organizatori su najavili da očekuju oko 3000 sudionika, a zbog velikog interesa prijave za utrke produljene su do 1. prosinca.

Uzimajući u obzir broj sudionika i vidljivost utrke, Zagreb Advent Run na dobrom je putu da postane jedna od najmasovnijih u Europi. Samim time utrka pridonosi vidljivosti i promociji cijelog zagrebačkog Adventa.

- Grad Zagreb je podržao ovu utrku upravo zbog njenog gospodarskoga i turističkog značaja. Zagreb Advent Run jedno je od naših najljepših adventskih događanja, stoga pozivam sve građane da nam se pridruže, budu kreativni u kostimiranju te da zajedno protrčimo zagrebačkim ulicama - poručila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica za Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, koja će i sama sudjelovati u utrci.

Foto: Smuk Luka

Organizatori utrke Millenium promocija i Run Croatia najavili su da će se ponovo trčati kroz sam centar Zagreba na dvije trase – 5 i 10 kilometara, a na 5 kilometara dobrodošli su i hodači.

- Zagreb Advent Run nastao je na ideji adventskog darivanja i druženja s najbližima u vrijeme blagdana. Zajedno s partnerima iz tvrtke Run Croatia napravili smo nešto sasvim drugačije – veselo predblagdansko druženje koje ima i plemenitu notu - rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

OPASNO JE 13 stvari koje većina ljudi radi u svom autu, a ne bi trebala...

Zagreb Advent Run ima blagdanski duh i humanitarni karakter, ali je i jedini sportski događaj u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Božićni dizajn majica i medalja najzabavnije utrke u Hrvatskoj dodatno će podići atmosferu među tisućama veselih i kostimiranih trkača i hodača.

- Zagreb Advent Run izvrstan je motiv brojnim turistima da dođu u Zagreb i stvore neke lijepe, nove uspomene. Trenutno imamo oko 2500 prijavljenih trkača iz 27 država cijeloga svijeta, a posebno nas vesele prijave iz prekooceanskih zemalja - izjavio je Berislav Sokač, osnivač tvrtke Run Croatia i organizator utrke.

PREPOLOVILA SE Skinula 55 kilograma - izbacila je mliječne proizvode i gluten

Svake godine organizatori dio prikupljenih sredstava od kotizacija utrke doniraju u humanitarne svrhe. Ove godine donacija ide Udruzi za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem za organizaciju besplatnih preventivnih pregleda u onim krajevima Hrvatske koji su deficitarni dermatolozima.

Foto: Smuk Luka

- Pojava svih zloćudnih tumora kože u svijetu je u porastu pa tako i u Hrvatskoj. Od njega u Hrvatskoj obolijevaju više od 2 osobe dnevno. Zbog toga se svrstavamo u zemlje s jednom od većih incidencija melanoma u Europi. Melanom je tumor koji je lako uočiti te ga možemo prepoznati već u ranoj fazi. Zbog te činjenice niti jedna osoba ne mora umrijeti od njega, a mi kroz rad Udruge nastojimo educirati širu javnost o tome što su tumori, kako ih prepoznati i kako se zaštititi na vrijeme - kazala je prim. Sanja Poduje, dr. med., predsjednica udruge Zdravi pod suncem.

Organizatori poručuju da broj zainteresiranih raste svake godine, a već sada broje gotovo 2500 prijava. Sukladno tome, produljene su prijave do 1. prosinca. Svi koji se još nisu uspjeli prijaviti, mogu to napraviti na službenoj stranici utrke.

KONTROVERZNI AUTOR: Ako želite dobru i dugu vezu, to je jednostavnije nego mislite

Ukoliko već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run nudi savršeno rješenje. Naime, kotizaciju za utrku možete i pokloniti dragoj osobi klikom na „Daruj utrku“ na službenoj stranici www.zagrebadventrun.hr.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentiraj, znaš da želiš!