Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Profesionalni koktel majstor: Voće daje slađi okus koktelima

Profesionalni koktel majstor: Voće daje slađi okus koktelima

SAVRŠENI KOKTELI Desetogodišnji viski koji stoji u staklenoj boci pet godina nije star 15 godina, nego deset, jer se sazrijevanja događa u bačvi

VIDEO

Profesionalni koktel majstori ponekad dodaju malo vatre u svoje koktele tako da zapale narančinu koru položenu preko čaše, kaže Lou Bustamante, autor knjige “The Complete Cocktail Manual: 285 Tips, Tricks and Recipes”.

To je idealno za koktele s citrusima jer će vatra karamelizirati ulja citrusa u njihovu soku, a vatra će stvoriti impresivni bljesak.

- Jedna od poznatijih zabluda u vezi alkoholnih pića je da viski postaje ukusniji s godinama, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Prestara pića mogu sadržavati spojeve koji se luče iz drveta, poput tanina koji će učiniti piće gorkim. S druge strane, nakon predugog stajanja u bačvi neka pića mogu izgubiti svježinu i aromu - tvrdi autor. Bačve mogu i potisnuti okus voća kod vina, brendija i tekile. Desetogodišnji viski koji stoji u staklenoj boci već pet godina nije star 15 godina, nego deset, jer se proces sazrijevanja događa isključivo u bačvama.

Manje stresa: Radujte se kad i dijete i bit će sretnije u životu
Manje stresa: Radujte se kad i dijete i bit će sretnije u životu

Kad nemate vremena za miksanje koktela, alkoholno piće možete oplemeniti voćem i povrćem, kaže Bustamante koji otkriva i recept. U staklenku stavite šalicu alkoholnog pića te sitno nasjeckano voće i povrće po vašoj želji. Koru na povrću ostavite jer ona sadrži puno arome i okusa. Nemojte stavljati ništa što inače ne biste jeli te voće i povrće obavezno dobro operite prije rezanja. Staklenku zatvorite pa dobro protresite i stavite u hladnjak na jedan dan. Nakon toga ponovno protresite staklenku pa vratite u hladnjak te ostavite od dva do tri dana. Svježe voće i povrće će prije pustiti okus i dati aromu piću. Zatim procijedite voće i povrće, a napravljeno piće vratite u staklenu bocu i stavite u hladnjak - savjetuje.

Ljudi koji drijemaju pola sata dnevno produktivniji su u radu
Ljudi koji drijemaju pola sata dnevno produktivniji su u radu

Prije miksanja koktela važno je provjeriti jesu li pića pokvarena, kaže Bustamante te dodaje kako je najbolje da pogledate boju i teksturu, pomirišete i probate pića. Napravljeni kokteli ne bi smjeli stajati u hladnjaku dulje od nekoliko dana u zatvorenoj boci.

VIDI OVO: 11 slika koje će te u potpunosti izluditi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu
KAKVA ĆE VAM BITI NEDJELJA?

Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje