Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Profi-trikovi za besprijekorno šminkanje i odličnu depilaciju

Profi-trikovi za besprijekorno šminkanje i odličnu depilaciju
1

Kratki, točkasti potezi tušem olakšavaju iscrtavanje linija oko očiju, a kist kontrolira nanesenu količinu crvenog ruža, za oči umjesto tuša poslužit će i eyeliner

VIDEO

Kako biste postigli klasično profinjeni izgled očiju, liniju tušem počnite iscrtavati od sredine gornjega kapka prema vanjskom kutu. Umjesto da je napravite u jednom potezu, pokušajte je istočkati, odnosno, povući milimetarski kratke poteze, što će znatno olakšati praćenje prirodnog oblika oka. Ako vam je draži nešto egzotičniji, “mačkasti” izgled, iscrtajte vrlo finu liniju od sredine te nešto dalje od kraja gornjega kapka, a zatim je suptilno zakrivite prema sljepoočnici. Za završni efekt iscrtajte još jednu podjednako finu liniju točno iznad postojeće. 

- Tuš ‘drži’ puno dulje od olovke za oči te omogućuje iscrtavanje veoma precizne i elegantne linije - kaže američka vizažistica slavnih Eve Pearl. Uz tuš za oči, koji žene nerijetko izbjegavaju jer zahtijeva i mirnu ruku, čest izazov u šminkanju je i crveni ruž. 

- Iako vam možda tako djeluje, bogata crvena nije samo za posebne prilike, nego se može nositi svaki dan - ističe američka “kraljica ruževa” Poppy King. Tajna je, objašnjava, u korištenju kista koji omogućuje kontrolu količine nanesene crvene boje, što sprečava prenapadan ili previše uočljiv izgled.

Tušem do seksi smokey eyesa

Za smokey eyes liniju tušem počnite od sredine prema unutarnjem rubu gornjega kapka te nastavite deblju liniju od sredine prema vanjskom kutu. Za kraj iscrtajte finu liniju ispod donjih trepavica.

Postoji vrijeme kad depilacija manje boli

Gel ili losion na bazi aloe vere nakon depilacije voskom ugodno će rashladiti kožu te ublažiti iritaciju i nadraženost. Zbog pojačane osjetljivosti na bol preporučljivo je izbjegavati depilaciju voskom nekoliko dana prije, tijekom i poslije mjesečnice.

Čak i  najsmjeliji ruž  može se nositi uz pravu njegu i izbor nijanse 

Ženama svijetle puti najbolje će odgovarati crveni ruž s plavim podtonovima, onima srednje tamne puti pristajat će crvena s narančastim odsjajem, a tamnoputim ženama idealan je izbor crveni ruž s primjesama smeđe ili ružičaste, ističu stručnjaci. Olovka za obrubljivanje usana ne bi smjela biti tamnija od nijanse ruža, a da bi usne izgledale ljepše i svježije, prije nanošenja ruža dobro je napraviti blagi piling nježno masirajući usne četkicom za zube.

Hamamelis za lakšu depilaciju voskom

Kako bi depilacija bila bezbolnija, kožu prije istrljajte pilingom na bazi šećera - on uklanja mrtve stanice kože oko folikula dlaka te sprečava njihovo lomljenje. Sredstvo na bazi hamamelisa odstranit će masnoće s kože te omogućiti bolje prianjanje voska.

Zatezanje kože ubrzava postupak

Prije nanošenja ugrijanog voska zategnite kožu. Tako ćete ubrzati postupak i spriječiti lomljenje dlaka, kaže američka kozmetičarka Cindy Barshop. Vosak koji se na koži zadržao nakon depilacije odstranite vatom na koju ste nanijeli dječje ulje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku