Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Profi-trikovima do kuhinje bez ijedne mrlje u nekoliko koraka

Profi-trikovima do kuhinje bez ijedne mrlje u nekoliko koraka
1

Prirodni i zdravi ‘čistači’: Zagorene lonce možete očistiti uz malo octa ili luka, a štednjak će zablistati nakon tretmana pastom od sode bikarbone i vode

VIDEO

Mlijeko i mliječni umaci lako mogu zagorjeti, a lonce je tad najlakše očistiti tako da u njih dodate vodu i nekoliko žličica sode bikarbone.

Nakon toga stavite lonac na štednjak da voda zakuha i pustite da kuha dok zagoreni dijelovi ne isplivaju na površinu. Ako nešto zagori u aluminijskom loncu, napunite ga vodom i ostavite da odstoji sat vremena. Potom luk narežite na osmine, stavite u vodu sa žlicom soli i kuhajte deset minuta. 

Zagorjeli sloj će omekšati pa ćete lonac moći očistiti spužvom. Tvrdokorne mrlje i naslage na svim vrstama posuđa uklonit ćete pomiješate li dvije žlice sode bikarbone, pola šalice octa i šalicu vode te pustite da kuha deset minuta. Ovaj trik prikladan je i za pranje velikih tava koje ne stanu u sudoper i limova za pečenje - nakon što mješavina prokuha, pustite da se malo ohladi pa istrljajte spužvicom. 

Štednjak koji zaprljate tijekom kuhanja najbolje je očistiti dok je još pomalo topao. Propustite li to učiniti, pokrijte skorene mrlje spužvastom krpom namočenom u toplu vodu s deterdžentom i pustite da omekša. Za tvrdokorne mrlje napravite pastu od tri žlice sode bikarbone i žlice vode, nanesite je na mrlju te nakon deset minuta samo obrišite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednostavnije čišćenje ribeža

Nakon ribanja sira na ribež ostružite komadić sirova krumpira pa će ga biti lakše oprati. Rabite li ribež samo za povrće, ne morate ga prati - stavite ga na toplo mjesto i kad se osuši, istrljajte četkicom za zube.

Friteza puna starog ulja

Ulje ne bacajte u odvod - začepit će cijevi. Bolje ga je uliti u plastičnu bocu i baciti u smeće, a najbolje odnijeti u reciklažno dvorište, izliti na kompostnu hrpu ili darovati nekom tko priprema biodizel.

Plastične posude

Plastične posude za jelo istrljajte sodom bikarbonom koja uklanja mrlje i neugodne mirise. Tvrdokorne mrlje možete ukloniti i tako da ih istrljate limunovim sokom te stavite na sunce - to će ih izbijeliti.

Toster čistite kad je topao

Prije čišćenja tostera ne zaboravite ga isključiti iz struje. Pričekajte da se ohladi, ali ne potpuno, a potom mrlje (od kečapa ili sira) obrišite vlažnom krpom ili spužvom koja ga neće izgrebati. Ne stavljajte ga u vodu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno