Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Proljetni detoks kose uz med, sirutku, limunov sok i banane

Proljetni detoks kose uz med, sirutku, limunov sok i banane
1

Prirodno i brzo: Šalica limunova soka vratit će sjaj svijetloj kosi, a tamna će kosa zablistati uz jabučni ocat. Ako je kosa tanka i beživotna, namažite je bananama

VIDEO

Kako biste vratili kosu u život i pripremili je za sunce, regeneratoru možete dodati nekoliko kapi kokosova ulja. No prije pranja dobro raščešljajte kosu, a potom stavite domaći pakung. Rasporedite ga po kosi češljem vrlo širokih zubaca. Pokrijte kosu kapom za tuširanje ili folijom te ostavite da djeluje 20-ak minuta. 

Maska će još bolje djelovati ako omotate glavu toplim ručnikom ili ako grijete glavu sušilom na niskoj temperaturi. U zadnju vodu pri ispiranju možete dodati sastojak koji povećava sjaj. Tako svijetlu kosu isperite vodom u koju ste dodali šalicu limunova soka, a tamnu kosu možete oprati vodom s malo jabučnog octa. 

Ako dvojite oko toga na čemu ne treba štedjeti - na šamponu ili regeneratoru - to je svakako regenerator, a ono bez čega vjerojatno nikako nećete moći na početku proljeća je šišanje. Pogotovo ako su vam vrhovi tijekom zime jako ispucali. Samo će nakon šišanja kosa ponovno izgledati uredno. No svakako su vam najbolji saveznik domaće maske. 

Suhu će kosu oživjeti i maska od pola avokada, četvrtine šalice majoneze, po jedne žlica kokosova i maslinova ulja te jedne žlice meda i od tri do pet žlica vode.

Vlasi otporne na statički elektricitet 

Pomiješajte pola šalice meda, pola šalice jogurta i žlicu bademova ulja. Umasirajte u kosu od korijena do vrhova, ostavite 20 min pa operite prirodnim šamponom. Nakon maske će kosa prestati “divljati” zbog elektriciteta. 

Pivo i jaje za raskošnu kosu 

Zgnječite bananu, dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa umiješajte 1/3 šalice piva. Dodajte žlicu meda pa umasirajte od korijena do vrhova. Ostavite na glavi što dulje pa isperite.

Bjelančevine i banana čine čuda 

Banana, jaje i ulje čine čuda za tanku kosu. Banana je jedan od prirodnih lijekova protiv stanjivanja kose, jaje je moćna bjelančevina koja će kosi dati snagu te sjaj i teksturu, a ulja dodaju snagu i vlagu. Bjelančevine će ojačati vrhove, ali i ubrzati rast. Prirodan su izvor proteina majoneza i jaja te će ujedno smanjiti svrbež vlasišta. Osim majoneze, vlasište će smiriti i maske od avokada.

Sirutka i med vraćaju sjaj vlasima 

U pola šalice sirutke dodajte žlicu meda, promiješajte i dobro umasirajte u kosu, posebno u vrhove. Pustite da stoji 20 minuta i isperite samo vodom. Kosa će dobiti divan sjaj.

Kokosovim uljem protiv pucanja 

Pomiješajte kokosovo ulje s jednakom količinom limunova soka, umasirajte, pokrijte kapom, ostavite 15 minuta pa isperite. Druga je mogućnost da zavrijete pola šalice vode pa dodate pola šalice maslinova ulja. Kad se ohladi, umasirajte u kosu. Ostavite 30 minuta pa isperite.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja