Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Proljetno čišćenje tijela: Pilinzi, maske i ulja obnovit će kožu

Proljetno čišćenje tijela: Pilinzi, maske i ulja obnovit će kožu
1

Sam svoj kozmetičar: Kako biste licu vratili svježinu, isprobajte brzi tretman koji se sastoji od pilinga, nježne pare te maske od jaja, limuna ili hranjivog meda

VIDEO

Početkom proljeća koži treba pojačan tretman da se oporavi od dugotrajne izloženosti suhom zraku, grijanju, vjetru i tuširanju vrućom vodom, ističu dermatolozi. Ako koža izgleda suho i umorno, treba pripaziti i na prehranu te jesti više zdravih masnoća iz ribe, sjemenki i orašastih plodova. Od dodataka prehrani dobar su izbor i vitamini B skupine te omega-3 masne kiseline. 

Za čišćenje kože najbolje je odabrati proizvode koji ne sadrže ni alkohol ni ulja, nego se baziraju na prirodnim sastojcima koji neće isušiti kožu. Najjednostavnije je očistiti lice vatom umočenom u mlijeko (za suhu kožu) ili jogurt (za masnu i problematičnu kožu).

Za intenzivniju njegu, umjesto hidratantnih krema možete upotrijebiti prirodne mješavine ulja, primjerice jojobe, avokada, lješnjaka ili badema. Među najboljima je kokosovo ulje, koje može poslužiti za masažu, kao losion za tijelo, sredstvo za čišćenje lica, odstranjivač šminke te regenerator koji dubinski hrani kosu.

Sadrži i prirodne pigmente koji reflektiraju svjetlost pa koža izgleda sjajnije. Koje god ulje ili kremu odabrali, iskoristite priliku za nježnu masažu. Masaža lica, ali i cijelog tijela, ubrzava cirkulaciju te potiče kožu na regeneraciju, a suhoj koži vraća sjaj. Dok nakon tuširanja stavljate ulje ili kremu, od pet do deset minuta masirajte lice kružnim pokretima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za uklanjanje mrtvih stanica kože preporučuje se blagi piling. No pripazite, ako vam je koža perutava i suha, pričekajte da se malo regenerira prije nego što isprobate nježan piling. Također, izbjegavajte pilinge s krupnim zrncima koji nisu namijenjeni suhoj koži.

Maska od jagoda i kamilice protiv bora

Zgnječite pet jagoda u glatku smjesu, dodajte žlicu maslinova ulja pa dobro promiješajte. Dodajte žlicu meda i žlicu čaja od kamilice te ponovno promiješajte. Smjesu nanesite na lice i vrat te ostavite 20 minuta. Isperite masku vatom natopljenom hladnim mlijekom.

Blagi piling za tijelo

U posudu stavite šalicu maslinova ulja pa dodajte pola šalice smeđeg šećera. Prema želji možete staviti i nekoliko kapi omiljena esencijalnog ulja. Nakon tuširanja umasirajte mješavinu kružnim pokretima, ali nemojte masirati bilo koji dio kože dulje od minute kako ne biste izazvali iritaciju. Nakon toga se otuširajte mlakom vodom.

Obnavljajuća maska za kosu

Istucite bjelanjak, dodajte dvije žlice jogurta, dvije žlice zgnječenog avokada, žlicu i pol zgnječenog kivija, dvije i pol žličice meda te od pet do osam kapi eteričnog ulja ružmarina. Sastojke pomiješajte, nanesite na kosu i ostavite masku da djeluje 20 minuta te isperite hladnom vodom. Ružmarin potiče cirkulaciju vlasišta, a avokado i med hrane kosu te je štite od isušivanja.

U tri koraka do superčistog lica

Tragovi koje topao i suh zrak ostavlja na koži najviše se vide na licu, a izbrisati ih možete brzim tretmanom koji se sastoji od tri faze, kažu dermatolozi. 

Prvo napravite glatku pastu od dvije žličice sode bikarbone i dvije žličice destilirane vode. Lice namočite zapljuskujući ga destiliranom vodom pa kružnim pokretima nanesite pastu na lice i vrat te isperite destiliranom vodom. Zatim u tri šalice destilirane vode dodajte tri žličice natrganog ružmarina (ili kamilice za suhu kožu) i ostavite da zavre pa skinite s vatre. Nagnite se nad zdjelu, prebacite ručnik preko glave pa parite lice od pet do deset minuta. Potom ponovno ispljuskajte lice destiliranom vodom i osušite ga nježno tapkajući ručnikom. Zatim na lice i vrat nanesite masku od jajeta, dvije žličice limunova soka i žličice meda koje ste pjenjačom umiješali u glatku smjesu. Nanesite jedan sloj maske, ostavite ga 30-ak sekundi da se stvrdne pa nanesite drugi sloj. 

Ostavite da djeluje od 15 do 20 minuta pa isperite destiliranom vodom. Želite li pojačati efekt svježine, na kraju lice nahranite jojobinim uljem ili hidratantnom kremom.

Maska od jaja za učvršćivanje kože

Pjenjačom istucite žumanjak sa žlicom soka od mrkve i dvije žlice kiselog vrhnja dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite na lice i dekolte, ostavite da odstoji pola sata, isperite mlakom vodom pa nahranite kožu hidratantnom kremom.

Revitalizirajuća slana kupka

Pomiješajte tri i pol šalice morske soli, pola šalice sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Sastojke dodajte u kadu napunjenu toplom vodom i opuštajte se najmanje pola sata. Vruću vodu treba izbjegavati zato što isušuje kožu.

Tretman protiv akni

Napravite pastu od četiri žlice soli i tri žlice maslinova ulja. Izlijte mješavinu na dlanove i prste te je utrljajte na lice. Ostavite minutu-dvije pa isperite toplom vodom i sapunom. Ponavljajte postupak svaki dan tijekom jednog tjedna pa smanjite učestalost na dva, tri puta na tjedan. Uskoro bi se koža trebala poboljšati. Ovaj tretman djeluje tako da sol čisti pore uklanjajući odumrle stanice kože, a maslinovo ulje obnavlja prirodnu vlažnost lica.

Piling za lice

U posudu stavite dvije žlice kukuruznog brašna i dodajte bjelanjak koji ste istukli u snijeg. Smjesu laganim kružnim pokretima utrljajte u kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Piling će očistiti nečistoću i ukloniti mrtve stanice kože, a hladna voda smanjit će pore. 

Tretman za njegovana stopala

Omekšajte tvrde žuljeve na stopalima tako što ćete zdrobiti pet ili šest aspirina u prašak te napraviti pastu dodavši prašku po pola žličice limunova soka i vode. Nanesite pastu na tvrdu kožu pa umotajte stopalo u topao ručnik i navucite plastičnu vrećicu. Podignite stopala na povišeno i ostanite tako najmanje 10 minuta. Zatim skinite vrećicu i ručnik te plovućcem istrljajte omekšale žuljeve. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav
ZA SVAKI ZNAK JE DRUGAČIJE

Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav

Astrologija nam pruža uvid u tajne karaktera svakog horoskopskog znaka te otkriva što nam je potrebno kako bismo se bolje otvorili prema ljubavi i sretnoj vezi