Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pronašla je sreću u ljubavi iako ima pola tijela i bila je muško

Amerikanki je najveći problem oduvijek bio naći partnera koji bi prihvatio njezin invaliditet i činjenicu da je promijenila spol. Ipak, prije šest godina je upoznala muškarca iz snova, Andrewa Manuela

Piyah Martell (27) boluje od rijetkog poremećaja, sindroma kaudalne regresije, koji sprječava razvoj donjeg dijela kralježnice. Zbog tog je poremećaja rođena sa samo 'pola tijela', odnosno donji dio tijela nije joj do kraja razvijen pa se kreće na rukama ili na skateboardu.

Trans Woman Born With Half A Body Finds Love | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

No to nije jedini problem s kojim se Piyah u životu susrela. Rođena je kao muškarac Pedro. Oduvijek je, kaže, htjela biti žena, pa je usprkos protivljenju oca još kao tinejdžerica započela sa hormonalnom terapijom i na kraju promjenom spola. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Objasnila je kako su je druga djeca maltretirala otkad zna za sebe, ali da se naučila nositi sa svojim invaliditetom. Napominje i kako je više ne smeta tuđe mišljenje, jer za sebe zna da je 'lijepa transrodna žena'.

Najveći problem oduvijek joj je bio naći partnera koji bi prihvatio njezin invaliditet i činjenicu da je promijenila spol. Ipak, prije šest godina je upoznala muškarca iz snova, Andrew Manuela, koji joj je pružio sve što je htjela. 

Trans Woman Born With Half A Body Finds Love | Autor: / Barcroft Media Foto: / Barcroft Media

- Nije me briga za osude drugih Ona je predivna djevojka. Moj anđeo - kaže Andrew, a Piyah kaže kako njih dvoje žive kao i svaki drugi par koji se zna i posvađati te ističe kako joj invaliditet nije prepreka ni u krevetu.

Kaudalni regresijski sindrom je rijetki kongenitalni poremećaj. Događa se kad se donji dio kralježnice u potpunosti ne formira prije rođenja.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati dijete?

Komentari (77)
  • Nije "ona", već "on". Spol je biološka karakteristika koja je određena unutar DNK tijekom začeća i nije ga moguće promijeniti, ne postoji način. Isto kao što nije moguće promijeniti rasu pa da bijelac "postane" crnac", niti promijeniti vrstu, pa da čovjek postane čudnovati kljunaš. Ja mu želim svu sreću u životu, nije mu lako sigurno, kao što mi je drago za svakoga tko pronađe mir i sreću u životu. Ali ne priznajem na ovakvo bezočno pisanje neistina i blatantno negiranje znanstvenih i bioloških činjenica, a u ime ideoloških budalaština. Uz svo dužno poštovanje svakome, ponavljam, spol nije moguće promijeniti.

    2. 5. 2019,   12:20
  • Jeste normalan ste par

    2. 5. 2019,   13:08
  • Ovo dvoje su izbacili 'kućni uradak' prije par godina. Kladim se da je novinar zato i dublje istražio njihovu vezu.

    2. 5. 2019,   13:01