Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Prošla je pakao droge, težila je 175 kila, a danas je nova žena

Prošla je pakao droge, težila je 175 kila, a danas je nova žena

Bila sam otprilike godinu dana čista od heroina kad sam shvatila da cijeli život koristim hranu da bih popunila emocionalnu prazninu. Pomislila sam; ako sam se mogla očistiti, mogla bih i smršavjeti, kaže

VIDEO

Michelle Bakal iz New Yorka je postala ovisna o heroinu najviše zbog vršnjačkog maltretiranja zbog njene težine; koja je u to vrijeme bila 179 kilograma. Par godina kasnije Michelle je postala trenerica fitnessa, nakon što se skinula sa heroina, izgubila pola svoje tjelesne težine i uklonila deset kilograma kože koja joj je ostala nakon mršavljenja. Sada teži 85 kilograma i pet puta tjedno ide teretanu, te putem svog Instagram profila inspirira druge.

Nekad pretila žena tvrdi da su je maltretirali zbog izgleda, te otkriva kako je prevladala svoje demone heroinskog ovisnika i prepolovila tjelesnu težinu.

#FaceToFaceFriday Candid laughs and smiles 💕🌸 On the left, July of 2017. On the right, July of 2019 (Four days post-op...

Objavljuje Michelle BakalPetak, 26. srpnja 2019.

Michelle je od malih nogu znala da je veća od većine djece, a često se u školi osjećala kao da se ne uklapa, a nasilnici su je zvali 'Debela' i jedan drugome uzvikivali 'Pazi' dok je šetala hodnicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Još od djetinjstva sam se borila sa viškom kilograma, a sjećam se da sam kao mala čula školskog liječnika kako govori  da sam teža nego što bih trebala biti - priznaje Michelle i kaže kako nije mislila da je težina tako velik problem dok nije krenula u školu gdje je osjećala da se ne uklapa jer ne izgleda kao većina.

- Postala sam svjesna da nisam samo teža, nego i znatno viša od svih drugih djevojaka. Osjećala sam se kao da moje tijelo nije normalno - ispričala je, a kaže i kako su ju u školi bi često druga djeca nazivala pogrdnim imenima i  Šetala bih pred njom se šalili na račun debljine. Ona bi, priča, hodala školskim hodnikom i gledala svoja posla, a djeca bi počela vikati 'Pazi, evo je'. 

It’s #FlexFriday 💪🏻💕 What are some of your current fitness goals? I want to hear them! Today was my last day at the gym...

Objavljuje Michelle BakalPetak, 12. srpnja 2019.

- Kad sam težila najviše nisam uopće vježbala. Najviše sam mogla prepješačiti kratku udaljenost, ali čak mi je i to bilo teško - prisjetila se Michelle.

Konstantna su je zadirkivanja uvjerila da 'nije normalna', pa je sa 16  godina počela eksperimentirati s alkoholom i najtežim drogama.

Vježbanjem joge gradimo jak odnos između uma, tijela i duše
Vježbanjem joge gradimo jak odnos između uma, tijela i duše

- Počela sam s marihuanom - kaže, i priča kako je dalje uzimala što bi joj drugi ponudili. Ubrzo joj je zbog zdravstvenih problema liječnik propisao tablete koje djeluju kao opijati, a ona je napokon bila 'sretna'. Bar je tako mislila. Uz njih se osjećala, kaže, nevjerojatno, pa je heroin bio sljedeća droga koju je počela uzimati, jer s receptom nije mogla podizati količine opijatskih tableta koje su joj bile potrebne.  

- Jednom kad se ta linija pređe, nema povratka - upozorava bivša ovisnica.

Monday Morning March Motivation 💪🏻 ♥️ Every day I have to ask myself, what did I do to better myself 1) Physically, 2)...

Objavljuje Michelle BakalPonedjeljak, 18. ožujka 2019.

Tijekom te najteže faze Michelle se najviše tješila sa hranom, a njena se težina povećala na 172 kg, a nosila je odjeću veličine 4 XL. Kad je navršila 21 godinu, Michelle se odlučila pokušati očistiti jer je znala da želi promijeniti svoj život.

- Trgnula sam se 2014. godine i makla od heroina i svih supstanci koje mijenjaju raspoloženje - kaže i priča:

'Bila sam otprilike godinu dana čista od heroina kad sam shvatila da cijeli život koristim hranu da bih popunila emocionalnu prazninu. Zato sam pomislila; ako sam se mogla očistiti od droga i alkohola, mogla bih i smršavjeti. To mi je bila prekretnica.'

Žena tvrdi da je uspjela vitiligo izliječiti veganskom prehranom
Žena tvrdi da je uspjela vitiligo izliječiti veganskom prehranom

Michelle je tako 2015. dijagnosticiran poremećaj u prehrani jer je, kaže, cijeli život u hrani tražila emotivnu utjehu i podršku. I to u takvoj mjeri da joj je bilo normalno pojesti oko dva kilograma špageta s umakom ili cijelu pitu u jednom obroku.

-Moj je prvi korak bio odlazak u kliniku za poremećaje u prehrani - prisjetila se. Kaže da je, čim joj je potvrđeno da problem, odlučila zbog sebe smršavjeti  - ni za koga drugoga, što mislim da je bilo važno.

Kako je počela primjećivati ​da joj težina pada, osjećala se, kaže, nadrealno jer to nije očekivala. No, istovremeno je osjećala da će ovaj put sve biti drugačije, jer nije pokušavala smršaviti kako bi impresionirala nekoga drugoga. 'To je bilo samo za mene', ispričala je za DailyMail.

A da gubitak kilograma bude uspješniji, u listopadu 2017. je napravila vertikalnu gastrektomiju ili takozvanu 'rukavicu', operaciju koja pomaže kod mršavljenja, a u kojoj kirurg uklanja veliki dio želuca.

Program za žene koje su rodile: One vježbaju, a bebe su s njima
Program za žene koje su rodile: One vježbaju, a bebe su s njima

Sada Michelle pet puta tjedno ide u teretanu gdje radi uglavnom treninge s utezima i body building, te sa suprugom Zacharyjem (23) planinari.  

- To su stvari koje nisam mogla dok sam težila 170 kg, jer gotovo uopće nisam bila pokretna - prisjetila se.

Michelle je pala na 85 kg i nosi odjeću M veličine, a nakon što je pogodila svoju ciljanu težinu i održavala je osam mjeseci, napokon je mogla na operaciju uklanjanja kože koja joj je ostala nakon mršavljenja.

U srpnju 2019. kirurzi su joj uklonili deset kilograma kože, što ju je potpuno transformiralo, a nakon toga je kirurški uklonila i višak sala sa struka i trbuha, i podigla grudi.

SUMMER 2014 vs. SUMMER 2018 ☀️💦 I post these transformation pictures to not only remind myself how far I’ve come, but...

Objavljuje Michelle BakalUtorak, 24. srpnja 2018.

- Još se oporavljam od operacije, tako da se fizički još uvijek nisam dobro, ali se emocionalno osjećam bolje nego ikad jer se sada mogu baviti sa svime što prije zbog težine nisam mogla; prije bih samo 'pokopala' emocije drogom i hranom - priznaje Michelle.

Prošlo je 12 tjedana od operacije, a Michelle se raduje rezultatima i uživa u tome što preko društvenih mreža druge motivira da promijene svoje živote 

- Sada važem sve što jedem - što zvuči teže nego što je, ali vrlo je jednostavno jednom počnete - dodala je, a kaže i da sada bolje razumije i kakve proteine, masti i ugljikohidrate mora unositi u tijelo, na temelju mojih onoga što gubi.

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka
Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

'Za doručak pojedem dvije proteinske 'čokoladice', a budući da sam vegetarijanka, proteine dobivam iz jogurta, skute, jaja i proteinskog praha, napomionje.

Today is my one year surgery anniversary!!! 🎉♥️ There is so much prejudice and stigma about bariatric surgery. People...

Objavljuje Michelle BakalUtorak, 30. listopada 2018.

- Za ručak obično jedem salatu, a večera su mi najčešće veganske mesne okruglice sa svježim povrćem sa strane. Grickalice u kasnim noćnim satima su još uvijek obavezne, pa napravim kolač od bjelančevina mješavinom proteina za palačinke, zajedno s prahom od kikirikijevog maslaca i sirupom bez šećera - objasnila je i dodala:

'Ako mogu, može svatko. Prije pet godina bila sam ovisnica o heroinu teška 179 kg, a onda sam se otrijeznila, smršavjela i naučila ponovno voljeti sebe.'

Pokretanje videa...

Dijeta 00:44

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps