Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prva dama aromaterapije: Naš hit je ulje za intimno područje

Prva dama aromaterapije: Naš hit je ulje za intimno područje
1

Mara Doljak, unatoč tome što je završila farmaciju, povezala je svoju bazičnu struku s aromaterapijom i kreirala kozmetiku nove generacije. Najtraženiji su proizvodi koji donose svježinu i pomažu intimnoj njezi

VIDEO

Magistra farmacije Mara Doljak posljednjih 30 godina bavi se eteričnim uljima i često je zbog toga nazivaju “prvom damom aromaterapije”.

Kroz svoju tvrtku Aromara razvila je i liniju aromakozmetike, koja danas, osim što njeguje, sve se više koristi i kao wellness proizvod. Jer, kozmetika se ne može ograničiti samo na djelovanje na kožu. 

POGLEDAJTE VIDEO (Eko kozmetika obitelji Jakopović):

Pokretanje videa...

OPG Jakopović 00:29

- Aromaterapija je vrlo "čista" disciplina jer koristi koncentrirana eterična ulja koja se primjenjuju u prostoru, u masaži ili za inhalaciju. No, nemoguće je živjeti među eteričnim uljima, a ne biti privučena čudesnim magnetom aromakozmetike. Volim reći da se mi u Aromari bavimo "pametnom aromaterapijom", pa su mi najdraži proizvodi te nove generacije kozmetike koji uz njegu nose i dodanu vrijednost, osjećaj svježine, zdravlja i dobrog raspoloženja - objašnjava Mara. Upitali smo ju kako se našla u ovom području...

- Vjerujem da je farmacija struka najbliža aromaterapiji. Učila sam o biljkama, njihovu ljekovitom djelovanju, destilirali smo eterična ulja i učili kozmetologiju. Sve je to bio dio redovnoga kurikuluma. Nije mi zato bilo teško spojiti sve to i uz dodatnu edukaciju, za koju sam se sama pobrinula, pokrenuti tvrtku koja se danas bavi izradom autorskih receptura za kozmetiku - kaže Mara.

Aromakozmetika ima jednu dimenziju više od prirodne kozmetike. Ona je, naravno, potpuno prirodna, mogla bi se i jesti, nije štetna, ali tu je još jedan element - eterična ulja koja se u njoj nalaze nježno djeluju na psihu i emocije, dok ih udišemo, pa tako kozmetički proizvod ujedno postaje blago protustresno sredstvo i medij za uravnoteženje emocija. 

- Samo udisanje mirisa eteričnog ulja i njegovih molekula djeluje na raspoloženje poput šetnje šumom ili poljem lavande - priča Mara Doljak. Sve se to nadovezuje na i na njenu paralelnu struku, a to je kozmetička struka.

U njenom asortimanu naći će se tako ulja za masažu i njegu tijela, hranjivi serumi za lice, hidrolati. Linija ulja za masažu i njegu tijela Aroma Essence Professional prvenstveno je namijenjena profesionalnim maserima čime se stvara sinergija između rada masera i samog klijenta, ali tim proizvodima moguće je i njegovati se kod kuće, a to pak omogućuje sustavnu njegu i bolje i dublje rezultate. Hranjivi serumi s dragocjenim eteričnim uljima ruže ili jasmina, otopljenim u regenerativnom biljnom ulju "boostaju" kožu i pomažu joj u obnavljanju i postizanju ponovne elastičnosti. Hidrolati se koriste u obliku tonika za lice ili kao "body mist", odnosno maglice za lice i tijelo. Raspršivanje prirodnih mirisa djeluje blagotvorno na psihu, ne samo na kožu, istovremeno obujmljuje osobu u opojni uravnotežujući miris.

Eko kozmetika: Radimo prvi kruti sapun za intimnu njegu
Eko kozmetika: Radimo prvi kruti sapun za intimnu njegu

- Naš najpopularniji kozmetički proizvod je Gyno pro. Namijenjen je ženama, za dnevnu njegu intimnog područja. To je uljnati proizvod, sastavljen od bogatih masnih ulja koje koža i sluznica vole i od eteričnih ulja koja nose osvježenje i osjećaj zdravlja. Nanosi se svakodnevno. Glas o efikasnosti i ugodi koju nosi proizvod brzo se širi i brojne su žene kod nas, ali i vani svakodnevno koriste i uče svoje kćeri kako će ga koristiti. Obožavaju ga trudnice, jer se osjećaju slobodno i znaju da čuvaju svoju bebu koristeći potpuno prirodni proizvod - kaže nam Mara. 

U Aromara kozmetiku ubraja se i Hemo ex, proizvod za dnevnu njegu analnog područja. 

- Nemojte se čuditi, taj je dio tijela vrlo zapostavljen što se tiče njege. Koristi se svakodnevno i nanosi nakon pražnjenja crijeva. Mnogim je korisnicima značajno umanjio probleme s hemoroidima, no nastavili su ga koristiti i nadalje zbog svježine i dobrog osjećaja koji donosi. Često nas izvještavaju da su eterična ulja koja se nalaze u proizvodu olakšala stanje opstipacije ili čak dijareje - dodaje naša sugovornica. Zadovoljni i vjerni korisnici su, nastavlja, i žene i muškarci, a mnogi među njima su vegani, svjesni da upravo sitnim izborima čine svijet boljim. Oni ne unose u tijelo niti na tijelo stavljaju sintetske kemijske proizvode, već žele biti u kontaktu s prirodom i u toj sferi života. Kreme i serume često isprobava na sebi. 

- Za moje dugo putovanje u Španjolskoj, na kojem sam pješačila 800 km, izradila sam kremu koja me štitila od bezbroj sati opakog sunca, koristila sam je za stopala i za tijelo nakon tuširanja. Zapravo ima funkciju melema, hrani i hidratizira. Kad sam vidjela oduševljenje ostalih hodočasnica kojima sam je ponudila, odlučili smo je izraditi i ponuditi svima, a naziv je dobila u čast hodočasničkog puta za koji je i stvorena: Buen Camino - priča Mara. Klijenti joj i inače često povratno javljaju o rezultatima koji su u sferi poboljšanja konkretnih zdravstvenih tegoba, pa kaže kako je to posebno raduje. 

Ljetna kozmetika

Za ljeto imamo naša divna ulja i maslac koja hrane i čuvaju kožu, a ujedno prirodnim putem štite od sunca. Korisnici obožavaju prirodni miris Sunshinea, a često nam pišu kako su iznenađeni konkretnom zaštitom koju proizvodi pružaju, na plaži, na brodu. Mnoge majke štite svoju dječicu tim našim proizvodima, kaže Mara. 

Ulje za grubu kožu koje pomaže kod psorijaze

Imamo i neke specifične kozmetičke proizvode koji spadaju u kategoriju wellness proizvoda. To su proizvodi koji se koriste trajno, ublažavaju neke probleme i uz to njeguju. Tu je kozmetičko ulje koje se koristi za vrlo grubu kožu i kod psorijaze, da bi usporilo pretjerano stvaranje grubih slojeva kože. Mnogi koriste proizvod Pso ex kupuju za grube pete i laktove, koriste ga svakodnevno i vrlo brzo riješe problem. No nastavljaju ga koristiti i nadalje zbog ugode i efikasnosti, kaže Mara. 

Blagotvorno udisanje seruma

Presretna sam što aromakozmetika djeluje i na fina psihološka stanja, što umanjuje stres, što udisanje seruma za lice ili ulja za masažu djeluje slično kao šetnja kroz mirisnu prirodu. A i neizbježno je da proizvodi tu i tamo proizvedu i neko djelovanje u sferi poboljšanja zdravlja, budući da su eterična ulja među najjačim ali nimalo škodljivim prirodnim antibioticima i antiviroticima, moćni pomagači našeg zdravlja, unutarnjeg i vanjskog, tjelesnog i emotivnog, kaže Mara. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:32

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje