Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prvi meet up gastro blogera! Kuhali su slasna jela sa sirom

Prvi meet up gastro blogera! Kuhali su slasna jela sa sirom
3

Ove subote okupili smo naše drage blogere u kuhinji u Zagrebu i dali im zadatak da svatko od njih osmisli jedan slijed jela. Imali su samo dvije upute, da bude jednostavno i sa sirom

VIDEO

Nakon Gastro zvijezde, gdje smo nagrađivali najbolje blogere, ovog smo puta iz jednadžbe izbacili natjecateljski duh i organizirali prvi gastro meetup. Kuhali su blogeri Začinjeno s ljubavlju, Geeketa, Foodgasm, Forking Croatia i Marko Bakes.

Dali smo im zadatak da osmisle po jedno jelo, vodeći se dvjema uputama – mora biti jednostavno i sa sirom. Iako su unaprijed znali što će pripremati, i sve su ih namirnice čekale u hladnjaku iznajmljene kuće na zagrebačkom Borongaju, pravi je izazov bio kuhati u nepoznatom prostoru i dijeliti radnu površinu s nekoliko ljudi. 

Osim blogera, pozvali smo i njihove bolje polovice, pridružio se i dio ekipe Gastro.hr-a te fotografkinja Pixsella Sandra Šimunović, koja je govorila o malim trikovima za uspješnu food fotografiju. 

Pet slasnih sljedova sa sirom

Meet up smo otvorili slasnim krekerima od svježeg sira i svinjske masti, pršutom i vlascem, koje je pripremao Vedran Bošković. Blogom Začinjeno s ljubavlju osvojio je titulu Gastro zvijezde u kategoriji Međunarodna kuhinja, a nije razočarao ni ovim hladnim predjelom. Iako smo planirali ručak od pet sljedova, nijedan kreker zapravo nije dočekao serviranje, već smo ih razgrabili i uz njih popili čašu dobrog bijelog vina.

Drugi je slijed prošao na sličan način – počistili smo tanjuriće do podneva. Jastučiće od lisnatog tijesta punjene kombinacijama sira, pršuta, lososa i špinata pripremala je osječka blogerica Andrea Krivak Geeketa.

Nakon hrskavih predjela, taman je sjela topla krem juha Ene Kokanović s bloga Foodgasm. Servirala ju je uz dimljeni sir i kiselo vrhnje i neosporno zaslužila titulu kraljice comfort fooda.

Glavno smo jelo, Noninu kanavacu Kasandre Draganić s bloga Forking, iščekivali nešto duže. Jelo je bilo najkompleksnije, a Kasandra je pokazala pravo umijeće pripreme tjestenine. Moramo priznati da smo uživali u samom promatranju valjanja tijesta, a kasnije i u svakom zalogaju (i repetama).

Do popodneva smo se zaželjeli slatkog i natjerali perspektivnog mladog slastičara Marka Josipovića da krene rezati desert i prije no što se ohladio. Moramo priznati da smo ga pomalo ograničili zahtjevom da priprema nešto jednostavno i sa sirom, ali uspio nas je oduševiti cheesecake kockama s malinom. Prvi smo meet up tako završili u slatkom tonu, siti i zadovoljni.

Ujedno smo i započeli novu gastro tradiciju te potvrdili Gastro.hr kao izvrsnu platformu za promociju i povezivanje hrvatskih food blogera. Ako želite vidjeti više fotografija, svakako provjerite #gastromeetup na društvenim mrežama!

Pročitaj još i ovo: 10 zanimljivih činjenica o kakici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'