Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Psihologija vječnog nereda: Nadmudrite sve svoje izgovore

Psihologija vječnog nereda: Nadmudrite sve svoje izgovore
1

Stalni izgovori: Čuvanje stvari koje bi vam jednog dana mogle zatrebati ili zato jer vas podsjećaju na nešto isprike su zbog kojih se nered nekontrolirano gomila

VIDEO

Perfekcionisti odgađaju pospremanje jer se boje da rezultat neće biti savršen, potišteni jer nemaju energije, a tjeskobnima se teško riješiti nepotrebnih stvari, tvrde psiholozi. No svima koji žive u neredu zajednička je jedna stvar - vrlo su vješti u pronalaženju izgovora. 

Jedan od njih je: "Najprije se moram organizirati". No to nije nužno - jednostavno se bacite na posao. Nije potrebno ni odmah pronaći idealno mjesto za sve. Istina, lakše ćete se snaći ako znate da nešto stoji na trećoj polici u kupaoničkom ormariću, no za početak dovoljno je staviti u ormarić, a potom raditi red. 

Također, provodite li sate i sate slažući CD-ove po abecedi, bolje je pojednostaviti pristup nego težiti savršenstvu. Izjava poput: “Trebam kupiti još ormarića i kutija za pospremanje” samo je još jedan način odgađanja posla - iako ih je zgodno imati, možete se snaći i bez njih. Također je suvišno čuvati stvari koje vam “jednog dana mogu zatrebati”. Ne treba bacati vrijedne stvari, no ako vam jednog dana zatreba staklenka od majoneze, šalica otkrhnute ručke ili pedeset plastičnih vrećica, sigurno ćete se snaći. 

Obući ću ove traperice kad smršavim

Premalena odjeća podsjeća vas na to da ste se udebljali. A uspijete li smršavjeti, sigurno ćete radije kupiti nove traperice nego nositi one koje ste kupili prije pet godina.

Ne mogu baciti nešto što mi je netko darovao

Nema razloga da čuvate ružne vaze, plišane majmune i knjige koje ne namjeravate pročitati. Čak i ako ste ih dobili na dar, možete ih darovati nekom drugom.

Jednog dana ću to sigurno popraviti

Radio koji ne radi, poderane cipele i pokvareni pekač kruha nisu nešto što treba čuvati. Ako ih niste popravili u pola godine, budite sigurni da nećete.

Želim to sačuvati kao uspomenu

Ne treba vam deset majica koje će vas podsjećati na srednju školu. Želite li se prisjećati prošlosti, za to je bolje sačuvati samo nekoliko pomno odabranih sitnica.

Tražim nekoga koga će to jako razveseliti

Mnogo bolje je naći jednog ili dva zahvalna primatelja nego čuvati svaku stvar dok joj ne nađete savršeni novi dom jer se u međuvremenu nered gomila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku