Obavijesti

Lifestyle

Komentari 66

Psihopat ili sociopat? Naučite ih razlikovati kroz četiri točke

Psihopat ili sociopat? Naučite ih razlikovati kroz četiri točke
1

Psihopatske tendencije se mogu opaziti već u djetinjstvu, a tipični su znakovi odsutnost straha, tvrdoglava neposlušnost i ravnodušnost na tuđu patnju. Sociopate stvara okolina

VIDEO

Kad ste ga upoznali, izgledao je i ponašao se kao Norman Bates u prvom susretu s Marion - bio je simpatičan, uglađen i drag - i ništa nije upućivalo na to da ste naletjeli na psihopata. No to ne znači da je normalan. Psihopati mogu biti izuzetno šarmantni i lako ćete nasjesti na njih ako ne svladate znakove koji upućuju da nešto nije u redu.

Postoji barem desetak znakova koji mogu upozoriti na to da imate posla s psihopatom. Npr. ako je vaš muškarac laskavac kakvog još niste sreli i već prvi dan vam izjavi da ste prelijepa, nevjerojatno inteligentna i beskrajno duhovita, moguće je da "puca" na vašu nesigurnost.

Ako shvati da mislite da ste debeli, on će vam reći da obožava vaše tijelo, ako misli da ste sramežljivi, on će se smijati svakom loše ispričanom vicu i bombardirat će vas ljubavlju. To je faza koja traje nekoliko mjeseci, nakon čega će isključiti pohvale.

Nakon faze "ljubavnog bombardiranja" uslijedit će vjerojatno faza šutnje, ili česti nestanci. Postom slijedi faza umanjivanja vaše vrijednosti. Osim toga, pokušat će vas uvjeriti da ste srodne duše, da voli sve što vi volite i da imate iste interese, odnosno zrcalit će vaše ponašanje. On nema pravi identitet pa guta i zrcali natrag na vas vaš. Također, često igra na sažaljenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obratite pažnju i na njegove bolesti i ozljede jer psihopati obožavaju sažaljenje. Pojava je nešto češća kod muškaraca, a viša FBI-eva profilerica Mary Ellen O'Tulle procijenila je da je jedan od sto muškaraca sigurno psihopat.

Psihopat i sociopat imaju neke slične karakteristike i katkada je vrlo teško procijeniti što su. U svakom slučaju, najbolji savjet je da se maknete od njih što dalje. 

Donosimo osnovne razlike između psihopata i sociopata:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...