Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puder, maramica i balzam za savršeni izgled usana

None Foto: Shutterstock

Trikovi vizažista pomoći će vam da svoj pribor za make up iskoristite poput profesionalaca. Stvorite ruž koji traje, a rumenilom pomladite svoje lice

Angelina Jolie, Jessica Alba, Oprah i Julia Roberts upotrebljavaju kozmetiku vizažistice Laure Mercier. Želite li da ruž potraje na usnama, a ne volite rabiti proizvode s dugotrajnim učinkom jer se “suše” na usnicama, Mercier savjetuje kako to možete postići običnim ružem. Kad ga nanesete, uzmite jedan sloj papirnate maramice i prekrijte njime usnice. Napudrajte ih preko maramice mekom četkicom ili jastučićem. Kad skinete maramicu, ruž će biti postojan. Razmazivanje ruža spriječit ćete ako usnice prvo namažete balzamom, i to malo preko ruba usnica, te potom ružem.

NEODOLJIVI POGLED U PET KORAKA
1. Stavite malo svijetlog sjenila iznad luka obrva kako biste “podigli” kapke. Oči neće izgledati umorno.
2. Navlažite četkice za nanošenje sjenila s Visinom. Sjenilo se neće razmazivati i dulje će trajati.
3. Stavite uvijač uz korijen trepavica. Zatim ga povlačite prema vrhovima lagano pritišćući trepavice.
4. Nanesite prvo običnu maskaru, a zatim vodootpornu. Bit će postojana, a lakše ćete je skinuti.
5. Pogled će izgledati otvoreniji ako donji rub trepavica iscrtate bijelom olovkom i lagano razmažete.

RUŽ TESTIRAJTE VRHOM PRSTA
Istrljajte usnice četkicom za zube ili vlažnom papirnatom maramicom kako biste uklonili suhu kožu. Ruž će se nakon toga ravnomjerno razmazati i neće se skupljati u grudice. U trgovini ruž ne testirajte na nadlanici nego na jagodici prsta jer je tu koža sličnija boji vaših usnica.

PRIRODNI SJAJ KOŽE NAJLJEPŠI JE UKRAS LICA
Puderom prekrijte samo nesavršenosti na licu te ostavite da se vidi i vaša koža jer će uz previše pudera lice izgledati neprirodno,  savjetuje Mercier.

ŠMINKU JE NAJBOLJE NANIJETI PRSTENJAKOM
Prstenjak (četvrti prst) je najbolje oruđe za nanošenje šminke jer je njegov dodir lagan, a kažiprstom možete prejako utrljati šminku na osjetljivu kožu lica.

POSVIJETLITE PRIRODNE SJENE NA LICU
Lice će izgledati svježije posvijetlite li njegove prirodne sjene. Nanesite malo bijelog shimmera u unutarnje kutove očiju, ispod te iznad usana i lagano razmažite.

PRIUŠTITE SI BRZI TRETMAN POMLAĐIVANJA
Rumenilo nanesite horizontalno preko jagodične kosti do sredine lica, a ne dijagonalno. Najtamniji dio neka bude uz kosu, a svjetliji na obrazu i izgledat ćete mlađe.

Komentiraj, znaš da želiš!