Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pustite djecu da se isplaču, jer i napadaji bijesa imaju svrhu

Pustite djecu da se isplaču, jer i napadaji bijesa imaju svrhu

Temper tantrumi kod djeteta jasličke dobi su normalni, ali ujedno vrlo teški za roditelje. Osjećaju se bespomoćno dok se djeca bacaju na pod, vrište i udaraju nogama i rukama

VIDEO

Dječji ispadi bijesa su iscrpljujući, ali ne uzrujavajte se - imaju svrhu.

Iako će se većina pitati “gdje smo pogriješili?”, ovi ispadi su važan dio emocionalnog zdravlja i dobrobiti djeteta. Donosimo vam razloge zbog kojih oni mogu biti dobri i za dijete i za roditelja.

Suze sadrže kortizol, hormon stresa. Plakanjem oslobađamo tijelo od stresa, snižava se krvni tlak i poboljšava emocionalno stanje, pod uvjetom da je voljena osoba blizu kako bi pružila podršku. Kad je dijete na rubu ludila, ništa nije u redu i teško mu možete išta reći i pomoći mu.

No kad prođe bura, puno je bolje raspoloženo. Dopustite im da to izbace iz sebe bez pokušaja da ih urazumite.Također, nakon temper tantruma dijete bi moglo i bolje spavati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Fotolia

Kad roditelji pokušaju izbjeći da do frustracije uopće dođe, djetetove emocije se izražavaju kad je mozak u mirovanju. Baš kao i odrasli, zato se bude po noći - jer su pod stresom i pokušavaju procesuirati događaje. Ponekad se dječja emocija manifestira na druge načine, poput agresije, problema s dijeljenjem stvari ili odbijaju surađivati ​​pri jednostavnim zadacima poput odijevanja ili pranja zubi.

To su sve uobičajeni znakovi da se dijete bori sa svojim osjećajima. Tantrumi im zapravo pomažu u oslobađanju osjećaja koji bi u suprotnom mogli zatomiti njegovo prirodno, kooperativno stanje.

U svakom slučaju, i odraslima kad se naljute treba ispušni ventil, pa imajte na umu da nije drukčije ni s djecom. Nemaju iskustva, pa je to burnije, ali pustite ih da izraze svoje emocije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru