Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Putem slave krenula je sa 14: Kate, sretan ti 45. rođendan!

Ona je svojim licem uspjela zavladati modnim svijetom i dokazati kolika je moć u emociji i snazi pogleda. Ona je čisti modni ekspresionizam, kaže Tihana Harapin-Zalepugin

VIDEO

Ona je jedna i jedina, jedinstvena Kate, ikona mode i miljenica dizajnera, žena koja je imala niz skandala, uspona i padova, no i dalje je u fokusu svjetske mode. Njezina komunikacija s kamerom je specifična, autentična, reklo bi se da je obožava, a tu je i taj fenomenalan talent za transformaciju! 

- Ona je svojim licem uspjela zavladati modnim svijetom i dokazati kolika je moć u emociji i snazi pogleda. Osim toga, postavila je svojedobno standard ljepote širim jagodicama, koje su snažne i upečatljive. Njezine transformacije i komunikacija s kamerom dio su modne legende. Upravo radi Kate sam i osobno počela drugačije gledati na snagu modela i njihovu tajnu uspjeha. Ona je čisti modni ekspresionizam – izjavila je agentica Tihana Harapin-Zalepugin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

Kate Moss danas slavi 45. rođendan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su na Kate tragovi vremena itekako očiti, zahvaljujući lifestyleu začinjenom tulumima, i dalje snima kampanje. Pošto se nije sakrivala, njezin je buran život oduvijek bio mamac za medije. Ima iza sebe i par propalih brakova (a među njezinim bivšim dečkima je i Johhny Depp!), a sada je u vezi s mlađom grofom kojeg poznaje već godinama.

30-godišnji Nikolai von Bismarck njezina je ljubav od 2015., dok iz prvog braka (s Jeffersonom Hackom, urednikom i osnivačem slavnog magazina Dazed & Confused) ima kćer Lilu Grace Moss Hack. Lila je također krenula s manekenskom karijerom (jer sada mama Kate ima vlastitu agenciju), a prva kampanja je ona za Marc Jacobs Beauty liniju.

#News The Mirror: Kate Moss has reportedly split from her toyboy lover Nikolai von Bismarck after a series of rows. "...

Objavljuje Kate Moss FansPonedjeljak, 31. listopada 2016.

Bila je novo lice na modnoj sceni, drugačija od drugih

Jedna od njezinih frendica je i dizajnerica Stella McCartney, u čijoj se kampanji za proljeće 2019. Kate pojavljuje uz Kaiu Gerber, kći Cindy Crawford. Zanimljiva je to veza – krajem osamdesetih, kad je mladu Kate otkrila scoutica Sarah Doukes, na aerodromu u New Yorku, Britanka je bila čisti kontrast modelima, stilu i vizijama kao što su bile Kaiina mama Cindy i njezine kolegice Linda, Christy, Naomi… supermodeli od kojih su neke aktivne i danas.

Kate je u ono vrijeme, nenamjerno i na jako opušten, gotovo slučajan način, uvela novi stil heroin chic.

- Nikad se nisam uspoređivala sa supermodelima, nemam tu visinu, nemam tu ljepotu, to ne bi imalo smisla. Bila sam svjesna da su me angažirali upravo radi toga što sam drugačija - izjavila je Kate za Harper's Bazaar.

Vladavina tih super-ljepotica, izuzetnih i posebnih od glave do pete, bila je toliko snažna da su dizajneri poželjeli nešto drugačije, svježe, prirodno - u tom trenutku stiže Kate Moss. Fotografkinja Corrine Day, još jedna legenda, snimila je na samom početku njezine karijere crno-bijele fotografije za britanski magazin The Face. Ostalo je povijest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

Bila je to 14-godišnja Kate bez šminke, prirodnog izgleda, mršava i blijeda. I predstavljala je promjenu. Ne samo u svijetu manekenstva, već i mode. Svaka je dekada imala nešto novo, a u devedesetima su to bili grunge i minimalizam. Kate je bila savršena ikona tih vizija. Istina, supermodeli su i dalje hodali moćno, no sitna je Britanka otvorila novi put.

Tajne mladolikog izgleda kože: Super savjeti iz cijelog svijeta
Tajne mladolikog izgleda kože: Super savjeti iz cijelog svijeta

Jedan od onih kojemu je bilo dosta tih super-ljepotica te je želio nešto drugačije, bio je slavni američki dizajner Calvin Klein. Poželio je alternativu, neko novo lice. Kad je Kate došla na casting za novu kampanju, ponijela je fotke koje je radio njezin dečko, sada slavni fotograf Mario Sorrenti.

Kad je Calvin vidio fotografije, odlučio ih je angažirati – oboje. Jer je uvidio tu njihovu nabrijanu magnetsku privlačnost. Poslao ih je na desetak dana na British Virgin Islands. Iako su usput dobili brdo robe za snimanje, na kraju su najslavnije scene bile one nage Kate Moss, na starom ofucanom kauču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

Kate se našla u središtu nove revolucije modela

Kasnije je tu zgodu više puta prepričavao Mario Sorrenti: 'Kad smo se vratili s putovanja, pomislio sam kako će se Klein ljutiti, jer je na većini fotografija Kate zapravo bila gola…'. Ipak, Calvinu se, naime, svidio ovaj novi, svježi, mladi pristup i lice mlade djevojke na kojoj se vidjelo da je čovjek iza kamere netko tko je voli. Naravno, rezultat je i dan, danas jedna od najjačih reklama ikad, ona za miris Obsession.

Uskoro joj se u kampanji pridružio Mark Wahlberg, bila je to jedna od onih suradnji koje su ušle u legendu modne industrije. Uostalom, Calvin Klein je od samih početaka imao volju za eksperimentiranjem i želju za šokiranjem – znale su mu kampanje biti zabranjivane… No, Kate se našla u središtu nove revolucije modela i općenito stila te je njezina karijera krenula brzinskom putanjom prema modnom svemiru.

Kate Moss’ Best Vogue Covers From 1993 to Now http://www.neofundi.com/photo/albums/kate-moss-best-vogue-covers-from-1993-to-now

Objavljuje neofundi.comNedjelja, 22. travnja 2012.

Krasila je naslovnicu magazina Vogue sa 19 godina 

Konačno, mega potvrda dolazi od strane Alexandre Shulman koja je u ožujku 1993. stavlja na naslovnicu britanskog izdanja magazina Vogue. Svijet se polako, ali sigurno, opraštao od glamura osamdesetih, vremena su se promijenila i grunge je zauzeo primat na svjetskoj modnoj sceni.

Kate je bila idealna ikona svega toga, ne samo grunge pokreta, već i stila minimalizma, jer sve je kod nje bilo jednostavno – frizura, visina, make-up, stil... Više je puta naglašavala da nikad nije bila opsjednuta vlastitim izgledom. Iako, mnogi su je optuživali da je upravo ona zaslužna za povratak mršavosti na scenu – istina, Kate je fizički neodoljivo podsjećala na Twiggy, modelušu koja je u šezdesetima također srušila dotadašnje kanone ljepote i napravila dar-mar u modnim magazinima.

Slično se desilo i u devedesetima, kad su mršavice ponovno zavladale modnim pistama. Kate je najednom slavna, krasi niz naslovnica, surađuje s mega dizajnerima i fotografima, apsolutna je zvijezda. Naravno, uz sve to išli su i tulumi, jedan za drugim, sve dok je netko nije snimio kako se drogira. Moment koji ju je gotovo koštao karijere desio se 2005. kad se u javnosti pojavila snimka nje kako ušmrkava bijelu liniju. Brendovi su krenuli otkazivati posao, među njima prestižni Chanel i Burberry.

Martina je uspjela u Hrvatskoj: 'Od trepavica se može živjeti'
Martina je uspjela u Hrvatskoj: 'Od trepavica se može živjeti'

Dobila je novu šansu nakon snimke na kojoj ušmrkava kokain

No, stanka nije dugo trajala, jer šansu joj prvi pruža Dior, zapravo njezin prijatelj John Galliano (kojemu ona vraća uslugu na svojoj svadbi iste godine kad je dobio otkaz iz Diora, nakon anti-semitskog ispada 2011., kad od njega naručuje vjenčanicu). Već 2007. godine zaradila je 9 milijuna funti te se uspješno vratila na scenu. Iste ju je godine magazin Time stavio na listu od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu.

Do 2012. godine imala je najviše samostalnih covera za britanski Vogue, čak njih 32! Čitavo vrijeme Kate surađuje s brendovima i na dizajniranju, a među njima su slavni high-street brend Topshop i luksuzni Longchamp. O tim suradnjama ima mišljenje:

- Iako je to za njih samo zarada, smatram da ako se radi o suradnji, ipak moram biti zadovoljna dizajnom, vjerovati u njega, to mi je draže nego samo misliti na novac… - izjavila je za Bussiness of Fashion.

Inspirirala je i umjetnike – njezinu zlatnu skulpturu od 50 kila (gotovo realne veličine) izložio je u Britanskom muzeju Marc Quinn. Cijena ovog umjetničkog djela bila je čak milijun i pol funti! Svoje je ime kroz godine vezala uz mnoge mirise, kozmetičke linije i make-up poslastice te se postavila i kao ikona svijeta ljepote. Uvijek je imala pristupačan stil, omiljene su joj lagane podloge i crveni ruževi.

7 razloga zašto su najljepše i najpametnije žene često same
7 razloga zašto su najljepše i najpametnije žene često same

'Ne treba biti opsjednut vanjštinom, izgledom i ljepotom'

Kate ima utjecaj i u svijetu frizura – čim je odrezala šiške, njezine brojne sljedbenice dogovorile su novi termin u salonu. Isto je bilo s plavim pramenovima.

No, kod nje sve nekako ide s lakoćom, naročito pokretanje trendova. Možda upravo zato što djeluje kao da se ne trudi. Njezin prepoznatljiv styling su skinny traperice, čizmice u špic, bundica, t-shirt… a navečer voli klasična odijela i party haljine sa šljokicama. Zapravo, sve više odijela.

Naime, nedavno je objavila kako smanjuje izlaske te se posvetila vježbanju joge i konkretnijoj njezi kože…

- Zahvalna sam na svemu, imam dobre gene, no ipak se moram početi brinuti o sebi. Iako se s godinama treba sve više brinuti o sebi, ne treba biti opsjednut vanjštinom, izgledom i ljepotom – izjavila je za Harper's Bazaar.

Polako, ali sigurno, shvatila je da je vrijeme i za promjene na poslovnom planu. Za Business of Fashion je rekla kako je, nakon otkaza agenciji Storm prije par godina, osjetila da je spremna pokrenuti vlastiti posao i preuzeti kontrolu nad životom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

'Kate ne želi projekte koji nisu autentično ona'

Za razliku od današnjih influencerica koje niču poput gljive nakon kiše, a bogme istom brzinom i nestaju, Kate je konstanta, jedna od onih koju poznaje i dive joj se čitave generacije. Naravno da su se u javnosti više puta pojavile fotografije koje joj ne laskaju, no to samo znači da ona ne režira svoj život u javnosti kao njezine brojne kolegice.

Mogle bi nešto i naučiti od nje, kako je komentirala poslovna suradnica manekenke Camilla Johnson Hill, koja joj vodi strategiju i financije.

Kate Moss at Yves Saint Laurent spring/summer 1993 couture

Objavljuje Style for 21Petak, 5. listopada 2018.

– Kate ne želi projekte koji nisu autentično ona, koji se ne mogu vezati uz njezin stil… to sam naučila ubrzo nakon što sam počela raditi za nju – istaknula je Camilla u jednom od intervjua.

Kate očito ne posustaje, njoj to ide s lakoćom, možda baš zato što bira projekte i posve je opuštena pred kamerama. Oduvijek je imala tu moć glume, nju kamera jednostavno voli. Ubrzo ćemo vidjeti je li to od nje naslijedila kći Lila, koja je ujedno jedna od njezinih prvih projekata i moguća nasljednica!

No, danas i onda nije isto – vjerojatno će Lila biti poznati model, no Kate je sudjelovala u modnoj revoluciji, autentičnoj za ono vrijeme, značajnoj u čitavom društvu. Zahvaljujući talentu i karizmi, njezino će ime ostati jedno od najjačih u povijesti mode.

SLUČAJNOST ILI NEŠTO DRUGO: Zaručnik popularne pjevačice izgleda identično kao njezin otac!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana