Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radi terapeutske lutke koje su, kao i djeca, posve jedinstvene

'Vidite, uvijek sam bila razočarana nedostatkom raznolikosti u lutkama, a mama me naučila da ako ti se nešto ne sviđa... učiniti nešto da to promijeniš! I tako su nastale 'Lutke kao ja'

Prije 4 godine, Amy Jandrisevits je započela posao i nazvala ga 'A Doll Like Me' (Lutka kao ja). Amy stvara lutke koje odgovaraju osobinama njezinih kupaca.

Posao je započela jer vjeruje da lutke imaju terapeutski učinak na bolesnu djecu i djecu s raznim neobičnostima na svojem tijelu. To nisu obične lutke, svaka je posebna i, ono što Amy kaže da je najvažnije, lutke koje nisu besprijekornog izgleda. 

Amy vjeruje da je djeci potrebna lutka koja nije savršena i koja im sliči. 

- Ja sam strastvena kolekcionarka lutaka (i uvijek sam bila!) i u svom prethodnom životu (prije djece), sam bila socijalna radnica. Vidite, uvijek sam bila razočarana nedostatkom raznolikosti u lutkama, a mama me naučila da ako ti se nešto ne sviđa ... učiniti nešto da to promijeniš! - objasnila je Amy na svojoj Facebook stranici.

Happy mother with children an home DUG DAN 14 sati dnevno: Majčinstvo je jednako radu na dva i pol posla

- Zašto to radim? Čak i kad sam radila kao socijalna radnica, mislila sam da je jako važno da djeca imaju lutke jer svatko bi trebao imati nešto za maziti, svatko bi trebao imati lutku koja izgleda poput njih i zato jer je igra je korisna za psihosocijalnu prilagodbu djece. Moja je magistarska teza bila o ljekovitoj moći igre - objašnjava.

Dodaje da iskreno vjeruje da bi lutke trebale izgledati kao njihovi vlasnici i da trebaju biti dostupne u svim bojama, spolovima i tipovima tijela. 

Posted by A Doll Like Me on Tuesday, January 15, 2019

- U idealnom svijetu razlike u ekstremitetima, tipu tijela i medicinskom stanju bi trebale biti prihvaćene kao i sve ostale stvari koje nas čine jedinstvenim. Do tada bi djeci trebalo nešto što će im pomoći da budu ponosni na to tko su. Zato pravim lutke. Lutke dolaze do mjesta u djeci do kojih medicina ne može - napisala je.

Pogledajte neke od njezinih radova:

1.

We match!!!

Posted by A Doll Like Me on Monday, December 17, 2018

2.

A little bit of cuteness to take us into the weekend 😊

Posted by A Doll Like Me on Friday, January 11, 2019

3.

Posted by A Doll Like Me on Monday, November 5, 2018

4.

She might be a princess. She might be a pixie. Maybe a superhero in a dress. Either way, I love that her doll is part of her birthday photo shoot!

Posted by A Doll Like Me on Thursday, August 16, 2018

5.

Just hanging out 😉

Posted by A Doll Like Me on Tuesday, June 26, 2018

6.

Last week was the week of boy dolls, I think! This little guy waited on my list for a while and coincidentally, the doll arrived just in time for "Gotcha Day"...a pretty big deal! I seriously can't even... 😍❤️

Posted by A Doll Like Me on Friday, September 8, 2017

7.

Posted by A Doll Like Me on Saturday, November 26, 2016

 

Komentari (7)