Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Radio je sve da živi što duže, a onda je saznao da nema nade...

Britancu je pozlilo u srpnju. Imao je bolove u trbuhu, povraćao te je stalno osjećao umor. Kad je drugi put stigao u bolnicu, nalazi su pokazali da ima leukemiju. Umro je za tri tjedna

VIDEO

Matt Meads (33) izbjegavao je nezdravu hranu, nije pušio niti pio te je svakodnevno vježbao. Ovaj osnovnoškolski učitelj iz Nottinghama radio je sve kako bi izbjegao zdravstvene probleme u starosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zdrava hrana 01:57

No zdravlje mu se pogoršalo ovog ljeta. Sve je počelo s bolovima u želucu, umorom i znojenjem tijekom noći. Njega i suprugu Abi (27) šokirala je dijagnoza koja ga je ubila za manje od tri tjedna. Rekli su mu da ima akutnu limfoblastičnu leukemiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Završio je na intenzivnoj njezi, a umro je 8. kolovoza od plućne embolije, nakon samo tri kemoterapije. Abi je neutješna, a progovorila je o užasu kojeg je proživljavala.

- Toliko ljudi oko mene nude pomoć i podršku, ali i dalje se osjećam usamljeno jer sam izgubila najboljeg supruga, svoju srodnu dušu. Znala sam da je loše, ali ne da je toliko grozno. Nisam očekivala poziv iz bolnice. Ne mogu ni opisati kako se osjećam - govori udovica.

On 8th August, I lost my husband Matt to blood cancer (Leukaemia). He was 33, young, fit and otherwise healthy. It was a...

Objavljuje Abi MeadsNedjelja, 1. rujna 2019.

Nakon Mattove smrti potpuno se slomila. Kaže kako ima dana kada niti ne može ustati iz kreveta. Prisjeća ga se s velikom sjetom.

- Bio je sretan i pozitivan čovjek. Imao je dobar smisao za humor, bio je ljubazan, brižan i voljen. Kao učitelj, napravio bi sve za svoje učenike. Radio je sve za obitelj. Obožavao je sport. Išao bi u teretanu, volio je hodati, biciklirati... Pazio je što jede i stalno je vježbao. Stalno se mazao kremom za sunčanje jer se bojao raka kože. Radio je sve kako bi spriječio da se nešto dogodi. Sve dok liječnici nisu rekli da ne može napraviti ništa - priča Abi.

Na prve simptome požalio se 6. srpnja. Bolovi u trbuhu prerasli su u teško povraćanje. Nakon što je otišao liječniku opće prakse, upućen je u bolnicu, gdje su mu rekli da ima gastroenteritis ili zatvor. Kad je došao drugi put, napravili su krvni test i otkrili leukemiju.

Zbog zagađenog zraka je 2016. u Europi umrlo 400.000 ljudi
Zbog zagađenog zraka je 2016. u Europi umrlo 400.000 ljudi

- Da su barem to uočili odmah. No nisam ljuta na bolnicu, vjerujem da su napravili sve što su mogli - rekla je.

Prisjetila se kako se prvo žalio da mu je muka. Tada je bila vani s prijateljicama. Poslao joj je poruku da mu je jako vruće, ali ona nije ništa sumnjala jer je, kako kaže, vrijeme bilo jako toplo. Jako je puno spavao, posebice vikendom.

- Oboje smo profesori. Taman se bližio kraj školske godine pa sam mislila da je iscrpljen od posla. Fokusirali smo se samo na odmor koji dolazi preko ljeta. Osim toga, po školi stalno haraju viroze zbog djece pa nismo mislili da je nešto ozbiljno - prisjeća se Abi.

Preživjele su rak dojke: 'Otpala mi je kosa, počela sam vrištati'
Preživjele su rak dojke: 'Otpala mi je kosa, počela sam vrištati'

Kada je drugi put stigao u bolnicu, prvo su posumnjali na žučni kamenac. Napravili su pretrage krvi i poslali ga na CT. Kada su nalazi došli, rekli su mu da ima leukemiju.

- Matt je govorio: 'Bit će ono što bude'. Bio je pozitivan i slušao je savjete doktora. Bio je šokiran, ali i hrabar. Govorio mi je: 'Nije dobro, ali sada ne mogu napraviti ništa da to popravimo' - govori profesorica.

Dodaje kako potiče ljude da odu na testiranje krvi, ako imaju bilo koji od simptoma i ne znaju zašto ih imaju.

- Poznajete svoje tijelo. Ako ne znate zbog čega se nešto događa, idite liječniku. Jedini simptom leukemije za koji sam znala do tada bile su modrice, ali Matt ih nije imao sve dok nije bio u bolnici. Nisam znala da je leukemija povezana sa znojenjem, umorom i teškim disanjem - kazala je.

Danas se pita je li mogla nešto napraviti da spriječi suprugovu smrt.

- Preispitujem se. Jesam li mogla napraviti više za njega? Jesam li to mogla uočiti ranije? Možda smo mogli ranije otići u bolnicu - govori neutješna udovica za DailyMail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

09:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje