Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radionica: Kojim putem krenuti - ako želite harmoniju u životu

U subotu, 25. veljače od 17 do 19 sati u Zagrebu se obilježava 10. Tjedan psihologije predavanjem i radionicom „Jedi, voli, živi“. Voditelji su Maja Žanko i Tončica Šiškov

Pozivamo vas na inspirativno nutricionističko predavanje i radionicu terapijom pokretom i plesom „Jedi, voli, živi“, koje će održati nutricionistkinja Maja Žanko i pedagoginja i psihoterapeutkinja Tončica Šiškov u subotu, 25.2.2017., od 17 do 19 h u Centru BEA, Ribnjak 38, Zagreb. Sudjelovanje je slobodno uz raniju najavu na e-mail: toncica.siskov@gmail.com

Kojim putem krenuti, želimo li u život uvesti harmoniju? Je li moguće živjeti u skladu sa sobom i očekivanjima okoline, i kako ovaj koncept povezati s uravnoteženom prehranom, načinom razmišljanja, životnim stavovima...? Možemo li se doživljavati lijepima, zdravima, zadovoljnima, sretnima i s 'višim indeksom tjelesne mase'? O povezanosti tijela i uma, hrane i osjećaja, te o utjecaju misli i uvjerenja pričamo s nutricionističkog stajališta, ali i jezikom tijela, na iskustvenoj radionici.

Načelo harmonije kao uvjeta zadovoljstva sobom i kvalitetnog, ispunjenog života ideja su vodilja ovog predavanja i radionice. Tijelo je hram naših misli i osjećaja, hrana njegovo pogonsko gorivo, a naše odluke i akcije trebale bi podržavati načelo umjerenog, osobi prilagođenog načina prehrane.

S nutricionističkog aspekta Maja Žanko pojasnit će vodi li mršavljenje nužno zdravlju i skladu, kako utječe na naša tijela, kako otkriti koja je naša prirodna i zdrava tjelesna težina te kako intuitivno hranjenje vodi k tome da jedemo, volimo i živimo na uravnotežen način, a pričat će i o tome smijemo li sebi dozvoliti koji kilogram viška i biti zdrave i sretne, unatoč tomu.

Teme predavanja „okrunit“ ćemo radionicom pokretom i plesom, na kojoj ćemo iskustveno istraživati koje su dobrobiti uvažavanja različitosti, zbog čega ljepota i bogatstvo života leže u „neistosti“ i kako šareni, raznovrsni mozaik našeg „ja“ možemo integrirati u skladnu kompoziciju koja obogaćuje svijet, odnose s drugima i nas same. Jer, ljepota ima brojna lica, i obožava različitost!

I, naravno, za ovu radionicu nije potrebno plesno predznanje, iskustvo niti smisao za ples. U terminologiji plesnih psihoterapeuta ples je svaki, pa i najdiskretniji pokret, svaki udah, izdah, pogled... „Kažeš li da stablo nije lijepo zato jer ne izgleda kao drugo stablo? Mi smo stabla. Ti si stablo. Ja sam stablo. Trebaš voljeti svoje tijelo, Eve. Trebaš voljeti svoje stablo. Voli svoje stablo.“

( „Voli svoje stablo: mudrost 74 godišnje žene iz plemena Masai“; Vaginini monolozi, Eve Ensler) u subotu, 25.2.2017., od 17 do 19 h u Centru BEA, Ribnjak 38, Zagreb.

Komentari (2)
  • Hvala lijepa al znam da mi nikakva takva radionica nije potrebna...;))...I bez toga znam jesti, voljeti i živjeti...;))

    24. 2. 2017,   18:20
  • radionica "Jedi, voli, zivi "....idite u radionicu da slusate laprdanja i bice vam bolje .u stvari, tamo idu ljudi koji ne znaju sta ce sa sobom....

    24. 2. 2017,   14:34