Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radionica unikatnih detalja: Od medaljona sve do ogrlica

None Foto: Borna Filić/PIXSELL 4

Ana Ivančić oslikava medaljone, izrađuje nakit i pseće ogrlice. Njezin brend se zove And you by Ana. Svaki komad ima svoje ime koje je povezano s vlasnikom

Da nije sve tako crno, kako se ponekad čini zna tridesettrogodišnja Zagrepčanka Ana Ivančić koja je nakon otkaza svoju kreativnost pretočila u vlastiti posao. Prije tri godine počela je s izradom personaliziranog nakita. A ideja se rodila, kao i obično, sasvim neočekivano.

- Na jednom koncertu sam se zaljubila u prekrasan lančić od fimo mase koji je imala jedna djevojka. Cijelu večer sam ga gledala i upijala detalje. Pokušala sam ga sama napraviti i uspjela. Sestra mi ga je odmah otela pa sam sebi izradila drugi. Tako je počelo, no u posljednje vrijeme fimo iskače na svakom koraku, a htjela sam raditi nešto drukčije, pa sam počela s oslikavanjem medaljona - kaže Ana, po struci ekonomistica.

Borna Filić/PIXSELL

U početku je prodavala svoje radove preko raznih udruga, na sajmovima poput Budi.IN Sajma kreativnih detalja, Zone 45 ili Pula handmade festa. Kasnije je iskoristila mogućnost samozapošljavanja, napisala poslovni plan i otvorila obrt. Brend je nazvala And you by Ana.

- Uglavnom radim personalizirani nakit prema narudžbi i svaki artikl ima svoje ime, pa sam ga  htjela povezati uz kupca, ali i sebe kao autora. Na primjer, ogrlica se zove Maja, a kad se poveže s brendom, ispadne Maja and you by Ana - objašnjava. 

Inspiraciju pronalazi svugdje, u malim svakodnevnim detaljima. Često i kupci imaju zanimljive ideje pa ih nastoji dodatno obogatiti. Da sve to što bolje prenese u svoje radove, Ana što češće polazi razne tečajeve.

Borna Filić/PIXSELL

- Počela sam raditi s fimo masom, ali to je trajalo samo pola godine jer mi je nešto falilo u tome materijalu. Nisam se našla sasvim u tome. Otišla sam na tečaj izrade medaljona od gipsa i kristalne smole, što mi se najviše svidjelo, a zatim i na tečaj obrade plemenitih kovina. To me oduševilo i, sada kada sam otvorila obrt, napravit ću si radionicu sa svim alatima za izradu nakita od bakra, srebra ili mesinga - govori ova kreativna poduzetnica.

U izradi nakita Ana koristi tekstil, čipku, svilene trakice, metalne medaljone, lance, riječne bisere, razne perlice i koralje. Izrađuje nakit za žene, djecu, pa čak i muškarce, a u posljednje vrijeme počela je izrađivati i ogrlice za pse. Međutim, uz sav taj nakit, Ana je za sebe napravila samo jednu narukvicu.

Borna Filić/PIXSELL

Cijene nakita

Cijene And you by Ana nakita variraju od 50 do 150 kuna za narukvice i medaljone te od 90 do 220 kuna za ogrlice, ovisno o tehnici, materijalima, kompliciranosti crteža i uloženu vremenu. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Komentari (6)
  • bravo za kreativnost ,smisao za poduzetništvo.

    6. 3. 2015,   04:40
  • U ovom današnjem okruženju takvi ljudi su heroji, a ne samo poduzetnici!

    6. 3. 2015,   09:43
  • Već viđeno iskopirano.Plaćeni oglas.

    15. 3. 2015,   09:31