Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Radionica unikatnih detalja: Od medaljona sve do ogrlica

Radionica unikatnih detalja: Od medaljona sve do ogrlica
4

Ana Ivančić oslikava medaljone, izrađuje nakit i pseće ogrlice. Njezin brend se zove And you by Ana. Svaki komad ima svoje ime koje je povezano s vlasnikom

VIDEO

Da nije sve tako crno, kako se ponekad čini zna tridesettrogodišnja Zagrepčanka Ana Ivančić koja je nakon otkaza svoju kreativnost pretočila u vlastiti posao. Prije tri godine počela je s izradom personaliziranog nakita. A ideja se rodila, kao i obično, sasvim neočekivano.

- Na jednom koncertu sam se zaljubila u prekrasan lančić od fimo mase koji je imala jedna djevojka. Cijelu večer sam ga gledala i upijala detalje. Pokušala sam ga sama napraviti i uspjela. Sestra mi ga je odmah otela pa sam sebi izradila drugi. Tako je počelo, no u posljednje vrijeme fimo iskače na svakom koraku, a htjela sam raditi nešto drukčije, pa sam počela s oslikavanjem medaljona - kaže Ana, po struci ekonomistica.

Borna Filić/PIXSELL

U početku je prodavala svoje radove preko raznih udruga, na sajmovima poput Budi.IN Sajma kreativnih detalja, Zone 45 ili Pula handmade festa. Kasnije je iskoristila mogućnost samozapošljavanja, napisala poslovni plan i otvorila obrt. Brend je nazvala And you by Ana.

- Uglavnom radim personalizirani nakit prema narudžbi i svaki artikl ima svoje ime, pa sam ga  htjela povezati uz kupca, ali i sebe kao autora. Na primjer, ogrlica se zove Maja, a kad se poveže s brendom, ispadne Maja and you by Ana - objašnjava. 

Inspiraciju pronalazi svugdje, u malim svakodnevnim detaljima. Često i kupci imaju zanimljive ideje pa ih nastoji dodatno obogatiti. Da sve to što bolje prenese u svoje radove, Ana što češće polazi razne tečajeve.

Borna Filić/PIXSELL

- Počela sam raditi s fimo masom, ali to je trajalo samo pola godine jer mi je nešto falilo u tome materijalu. Nisam se našla sasvim u tome. Otišla sam na tečaj izrade medaljona od gipsa i kristalne smole, što mi se najviše svidjelo, a zatim i na tečaj obrade plemenitih kovina. To me oduševilo i, sada kada sam otvorila obrt, napravit ću si radionicu sa svim alatima za izradu nakita od bakra, srebra ili mesinga - govori ova kreativna poduzetnica.

U izradi nakita Ana koristi tekstil, čipku, svilene trakice, metalne medaljone, lance, riječne bisere, razne perlice i koralje. Izrađuje nakit za žene, djecu, pa čak i muškarce, a u posljednje vrijeme počela je izrađivati i ogrlice za pse. Međutim, uz sav taj nakit, Ana je za sebe napravila samo jednu narukvicu.

Borna Filić/PIXSELL

Cijene nakita

Cijene And you by Ana nakita variraju od 50 do 150 kuna za narukvice i medaljone te od 90 do 220 kuna za ogrlice, ovisno o tehnici, materijalima, kompliciranosti crteža i uloženu vremenu. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku