Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Rashlađivanje počinje hladnim kremama, začinima i jogurtom

Rashlađivanje počinje hladnim kremama, začinima i jogurtom
1

Za velikih sparina pomaže svilena posteljina koja rashlađuje baš kao i jogurt, juha od koprive sprječava zadržavanje vode, a pregrijavanje će ublažiti manji obroci

VIDEO

Tijekom vrućih ljetnih dana i velikih sparina teško se rashladiti. U normalnim uvjetima tijelo se rashlađuje znojenjem, no ako je vlaga jako visoka onda znojenje nije dovoljno učinkovito. U takvim uvjetima pomažu različiti trikovi kao što je hladna voda na zapešću ili spavanje na svilenoj posteljini, piše Daily Mail

Svilena posteljina rashlađuje

Ljeti je najbolje spavati na prozračnoj svilenoj posteljini koja koži omogućuje da diše, a kako ima prirodna hipoalergenska svojstva, odličan je izbor za sve koji imaju problema s osipima od vrućine. Također, preporučuje se spavati na prizemlju zato što se vrući zrak diže, dok se hladan zadržava uz tlo. 

Stavite zapešća pod hladnu vodu

Hladna voda na zapešćima u trenu će rashladiti organizama, a svježina će trajati najmanje sat vremena. U ljetnim danima pomaže i vlažan ručnik ohlađen u hladnjaku. Dovoljno ga je staviti na kritične točke kao što su vrat, koljena i stopala. 

Metalni nakit apsorbira toplinu

Tijekom ljeta modne detalje treba birati oprezno. Metalne narukvice i ogrlice lako se zagrijavaju, a potom tu toplinu tijelo apsorbira i teško se rashladi. 

Uključite začine u prehranu

Iako se tako ne čini, jedenje začinjene hrane zapravo rashlađuje. Tako čili papričica i curry potiču znojenje, a kako znoj isparava, tako hladi organizam. Također, ljeti se preporučuje jesti više manjih obroka na dan zato što pretjerivanje s hranom potiče zagrijavanje tijela. 

Ventilator i voda savršen su par

Ventilator pomaže kod rashlađivanja, no vrlo je važno postaviti ga na odgovarajuće mjesto. Najbolje ga je smjestiti na pod zato što se vrući zrak diže, a na dnu ostaje hladni, okrenuti prema gore i ispred njega staviti posudu hladne vode koja će ubrzati proces hlađenja. 

Kreme treba držati u hladnjaku

Kreme i losione za tijelo treba držati u hladnjaku. Ohlađena tekstura blagotvorno djeluje na kožu i trenutno rashlađuje, a najbolje ih je nanijeti odmah nakon tuširanja. 

Kućanski aparati griju prostoriju i na standbyju

Kućanski aparati čak i u stanju mirovanja proizvode toplinu pa ih je ljeti bolje u potpunosti isključiti. Tako ćete izbjeći nepotrebno grijanje prostora, ali uštedjeti na računima za struju. 

Umjesto sladoleda jogurt

Iako je sladoled poslastica koje se povezuje s ljetom, jednak efekt ima u jogurt. On sadrži 85 posto vode i u trenu rashlađuje organizam, a pomoći će i dodatak voća s visokim postotkom vode kao što je lubenica ili ananas. 

Vitamini štite od opeklina

Dnevna doza vitamina štiti tijelo od opeklina. U tome pomažu vitamini C i E koji sprječavaju oštećenje na koži, a njima su bogati agrumi, bobičasto voće, avokado i orašasti plodovi. 

Koprive sprječavaju zadržavanje vode

Za vrijeme velikih vrućina uobičajeno je naticanje zglobova i zadržavanje vode. Opasno zadržavanje tekućine može spriječiti juha od koprive koja potiče cirkulaciju, a bogata je kalcijem, magnezijem i kalijem neophodnim za organizam.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'