Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ravnopravno? Na posao ne bez šminke, štikli, a ni s naočalama

None Foto: Dreamstime

Britansku glumicu Nicolu Thorp poslali su kući jer je na recepciju tvrtke u kojoj je radila 2016. godine došla bez štikli. I u Virgin Atlantic airlinesu do ožujka 2019. godine žene se na poslu nisu smjele pojaviti bez šminke

Prodavačica koja nosi naočale doima se “nepristupačnom”, ženama koje rade u kozmetičkoj industriji “ispod naočala se šminka ne vidi”.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih su poslodavci u Japanu zabranili ženama nošenje naočala na poslu. No Japanci nisu usamljeni - na filmskom festivalu u Cannesu 2015. žene nisu smjele ući na premijeru filma “Carol” u ravnim cipelama. Glumica Kirsten Stewart te se godine iz protesta izula na crvenom tepihu.

ENERGIJA BROJEVA Iskoristite dan: Datum 11. 11. donosi promjene, i to baš svima

Britansku glumicu Nicolu Thorp poslali su kući jer je na recepciju tvrtke u kojoj je radila 2016. godine došla bez štikli. I u Virgin Atlantic Airlinesu do ožujka 2019. godine žene se na poslu nisu smjele pojaviti bez šminke.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (7)
  • Neke stvari glede sredjivanja i oblacenja bi i ja uvela...neke dodju na posa traljave, rascupane, obucene koda idu na pazar a rade s ljudima....kao zaposlenik predstavljas firmu pa izvoli na posa doc uredan/na...kad bi svi oblacili ono sta in se cefne di bi to bilo

    11. 11. 2019,   15:54
  • Neka se zaposle kao asfaltarke pa neće morati dolaziti u štiklama na posao

    12. 11. 2019,   08:50
  • Ne vidim problem ako je to dress code neke kompanije

    11. 11. 2019,   22:01