Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

Razbijeno 5 mitova o noktima: UV lampe ne mogu izazvati rak

Razbijeno 5 mitova o noktima: UV lampe ne mogu izazvati rak

Oni koji žele zdrave i lijepe nokte često se susreću s poplavom krivih informacija. Kako bi pomogli ženama da raspoznaju činjenice od mitova, stručnjaci su razbili neke od najčešćih mitova o noktima

VIDEO

'Bijele mrlje na noktima su znak nedostatka vitamina'

Ako imate bijele točkice ili mrlje na noktima, postoji velika šansa da ste prvo posegnuli za vitaminima. No bijele točkice i mrlje se ne pojavljuju uvijek zbog nedostatka vitamina i željeza. 

Fotolia

Manikerka Serenity Fox je rekla da su bijele mrlje na noktima često posljedica ozljede ili traume nokta, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je zato što se nokat sastoji od 100 slojeva čvrsto upakiranog tkiva. Ako se zrak zarobi između slojeva i nokti su na neki način oštećeni, mogu se pojaviti male bijele točkice, a ponekad i linije.

Ove ozljede noktiju nisu ništa za zabrinjavanje. Samo treba vremena da taj dio nokta izraste - ponekad čak i četiri mjeseca.

Starenje i suhoću kože uzrokuju slobodni radikali - POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

'Nokte uvijek treba rašpati u jednom smjeru'

fotolia

Rašpanje noktiju samo u jednom smjeru, pogotovo ako ih pokušavate skratiti, nije samo nepotrebno, već i dugotrajno.

Da biste skratili nokte, treba ih rašpati naprijed-natrag, kao i sa strane na stranu. Međutim, dobro je rašpanje završiti s par poteza rašpicom samo u jednom smjeru.

Tako ćete izbjeći da vam nokti na nekim dijelovima ostanu oštri ili nazubljeni.

'Nokti trebaju odmor od lakova kako bi disali'

U prošlosti lakovi su bili rađeni od raznih kemikalija i potencijalno su mogli ljudima naškoditi. Ali, napredak u proizvodnji lakova je osigurao da nokti i pod lakovima dišu te nije potrebno raditi pauze između mijenjanja lakova.

- Nokti ne dišu poput ostalih dijelova tijela, na njih utječe voda. A zbog toga, uvijek savjetujem ženama da nose barem proziran lak na noktima - objašnjava Serenity. 

'UV lampe mogu uzrokovati rak'

UV svjetlo ili ultraljubičasto svjetlo, uglavnom je nevidljivi oblik svjetlosti prisutan u sunčevoj svjetlosti, solarijima i lampama za nokte, objašnjava Allure.

- I premda se u prošlosti javila zabrinutost oko upotrebe UV svjetla za njegu noktiju, zrake koje emitiraju lampe se ne smatraju dovoljno jakima da uzrokuju bilo kakvu štetu - izjavila je Iman Davomoni iz tvrtke Purely Polished.

Međutim, napomenula je da ako ljudi i dalje imaju nekih nedoumica, da uvijek mogu zamoliti manikera da se služi LED svjetlom.

'Čuvajte se jeftine manikure'

- Kod izbora salona u kojem bi radili manikuru, ne bi trebala biti presudna cijena, već higijena, kako ne biste završili s gljivičnom infekcijom - savjetuje Iman.

Kod izbora salona bitno je provjeriti je li pribor za manikuru steriliziran te koriste li se novi jednokratni proizvodi (otvara li ih manikerka pred vama?).

- Usluga može biti jeftina ili ne baš najbolja, ali ako se požuruje proces uređivanja noktiju ili ako su proizvodi stari ili loše kvalitete, vaša manikura će trajati jako kratko - zaključuje Iman.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara