Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Razveselite goste: Klinčići i naranče krase party koktele

Razveselite goste: Klinčići i naranče krase party koktele
1

Može i bez alkohola - Čaj, sirupi i voće odlična su baza za koktele koje smiju piti i djeca, tvrdi barmen Roman Rabik. Jednostavan koktel za posluživanje je sangria

VIDEO

Uz omiljenu voćnu bazu i alkoholno piće, poput ruma, gina, votke ili tequile, lako je napraviti koktele za party, savjetuje nagrađivani splitski barmen Jure Vojković (39), majstor i inovator više od 130 koktela.

- Pomiješajte voće u čašu i zdrobite ga batićem, stavite kocke leda, ulijte alkoholno piće, a potom piće produžite s vama dragim sokom. Poslije se igrajte s omjerima sve dok ne dobijete željenu kombinaciju -­ otkrio nam je Vojković, koji je i autor knjige “Kokteli - 100 ideja za hedonizam”. 

Vojković koktele ukrašava maslinama punjenim smrznutom votkom ili smokava s lozovačom. No alkoholni kokteli nisu imperativ. Šarena voćna pića odlična su ideja za zabavu u kojoj sudjeluju i djeca. Bezalkoholni kokteli uglavnom se rade na varijaciju hladnih čajeva, domaćih sirupa, džemova, gaziranih pića, tonika ili mineralne vode te sezonskog voća.

Jednostavan koktel, praktičan za posluživanje na zabavama, je sangria. 

U recepte s tonikom možete ubaciti i kriške krastavaca, a odličan dodatak je i kokosovo brašno ili vanilin šećer kojim obložite rub čaše. Mirisan ukras su i trake agruma izbockane klinčićima.  Jednostavan koktel, praktičan za posluživanje na zabavama, je sangria. Narežite omiljeno voće i prelijte ga vinom, a to sve napravite noć prije ili nekoliko sati prije posluživanja. Dodajte šećera i ruma te obogatiti okus i cimetom. U  velikom vrču pomiješajte crno vino, brendi, sok od naranče i sok od ananasa, cimet, naranču, limun, limetu i jabuku. Promiješajte i ostavite da se ohladi barem sat vremena. Poslužite s ledom.  

Uz dvije čaše može se i bez shakera

  • Umjesto vrhnja u piña coladu dodajte pastu od kokosa. Naribajte kokos, dodajte šećer i vruću vodu. Ohladite da se zgusne.
  • Nemojte previše gnječiti limetu jer će pustiti gorčinu, a jako usitnjena metvica zapinjat će u slamci. 
  • Nemate li  shaker, mogu poslužiti i dvije jednako velike čaše. Spojite ih, omotajte krpom i protresite. 
Dreamstime

Pjenušavo iznenađenje 

Sastojci: 45 ml Camparija, 45 ml muškatnog vina, pjenušac, kriška naranče za ukras

Priprema: Napunite čašu ledom. Dodajte campari pa muškat i zatim napunite čašu pjenušcem pazeći da ne prekoračite omjer 1:1:2.

Dreamstime

Zelena fantazija

Sastojci: 30 ml spritea, 30 ml vermuta pjenušac ili bijelo vino i mineralna, kap zelene jestive boje 

Priprema: U shakeru u koji ste dodali led dobro protresite boju, sprite i vermut. Ulijte u čaše te prelijte pjenušcem ili vinom i mineralnom. 

Dreamstime

Bloody Mary

Sastojci: papar, nekoliko kapi tabasca, umak Worchestershire, 50 ml votke, 2 dl soka od rajčice

Priprema:  Stavite u shaker led i sok od rajčice, votku, tabasco, worchestershire i papar. Dobro protresite i ulijte u čaše. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru