Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Recept za mediteranske dagnje na buzaru - zdravo i jako fino

Dagnje na buzaru se brzo pripremaju, a pravi su ukusan ljetni ručak pun željeza, fosfora i kalcija. Samo s jednim morskim obrokom tjedno prepolovit ćete izglede za srčani udar

Sastojci: 

1,5 kg dagnji, 5-6 žlica maslinovog ulja, 1 žlica sjeckanog peršina, 5 češnjeva češnjaka, 1/2 žličice bijelog papra, 200 ml bijelog vina, 1 jušna žlica krušnih mrvica, 1 limun 

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Priprema: 

  • Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja.
  • Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo.
  • Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti.
  • U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun.
  • Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo. 
SUPER RECEPTI Tri brza i zdrava ljetna ručka: Varivo, složenac, tarte flambée
Komentari (27)
  • slično ih pripremam i ja, samo bez limuna .. uz domaći kruh, još bolje za prste polizati...

    26. 8. 2018,   15:56
  • ...moze proc👍

    27. 8. 2018,   10:40
  • Dagnja koja se nakon kuhanja nije otvorila NIJE DOBRA( opasna)! B A C I T E JE!!!!

    26. 8. 2018,   17:46