Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Recepti vrhunskih chefova za 3 jela čiji okus nećete zaboraviti

Fuliranje na moru održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a ljubitelji slasnih delicija četiri dana će moći uživati u brojnim jelima vrhunskih hrvatskih chefova...

VIDEO

Fuliranje na moru svoje prvo izdanje predstavlja s moćnim glazbenim, ali i gastro line up-om. Održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a osim 12 sjajnih bendova i glazbenika popis gastro headlinera jednako je moćan. Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova.

Konobu Boba predstavit će njen chef Vjeko Bašić, kojeg je 2018. godine prestižni svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio Chefom godine. Na „to eat“ listu obavezno treba staviti njegove arancine od sušene ribe i šalšu od pomidora. 

Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focacci s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti ni deliciju restorana Prova koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati 'Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata'. 

Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu, konoba Tereža će servirati 'kornatsku janjetinu s bižima',  tradicionalno jelo ovoga kraja, a najpoznatiji čuvar gastro tradicije skradinskoga kraja, Ante Pižić, pripremat će posebnu gastro atrakciju - autentični skradinski rižot, kojeg je u planetarno popularnoj seriji 'No Reservations' globalno promovirao i Anthony Bourdain.

Najbrži ljetni ručak: Recepti za fine salate - od tune, piletine...
Najbrži ljetni ručak: Recepti za fine salate - od tune, piletine...

Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz Gardena. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastro kombinacijama s piletinom i svinjetinom, a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja. 

Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kuna za festivalsku, tj. 130 kuna za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1.8., a potom rastu na 480 kuna, tj. 160 kuna.

Arancini od sušene ribe i šalša od pomidora - konoba Boba

SASTOJCI: 700 g suhe ribe, 150 g kapule, 70 g češnjaka, 200 ml maslinovog ulja, čajna žličica koncentrata od rajčice, sol, papar, 200 ml polusuhog vina, riblji temeljac, 200 g riže peršin, timijan, bosiljak, 1000 g pomidore (šljivarice)

PRIPREMA: Namočite suhu ribu (morski pas, tabinja, oslić) preko noći. Nakon toga blanširajte u kipućoj vodi. Odvojite meso od kostiju. Na maslinovom ulju zažutite ljutiku, dodajte suhu ribu i koncentrat od rajčice te malo krumpira na kockice, podlijte ribljim temeljcem, posolite i popaprite pa kuhajte pola sata. Pri kraju dodajte polusuho vino.

Kornatska janjetina s bižima - konoba Tereža

PRIPREMA: Dinstajte luk dok malo ne umre (ne požuti). Onda mu dodajte meso. Meso dinstajte s lukom, potom dodajte biže i malo rajčice. Začinite solju, paprom, lovorom i ružmarinom. Sve kuhajte oko sat, sati i pol.

Poke bowl - toplo/hladna salata by: Marko Palfi, Garden Bar&Kitchen

SASTOJCI: 400 g svježe tune, svježi chilli, 10 g đumbira, 2 režnja češnjaka, 40 ml soja sosa, 10 ml rižinog octa, 120 ml sezamovog ulja, 50 g sezama, 200 g mladog luka, 100 g basmati riže, 2 avokada, 200 g klica graška, 200 g mrkve, 200 g rotkvica 

RECEPT: Narežite svježi file tune na kockice 1/2 cm x 1/2 cm, stavite u blender đumbir, chilli, češnjak, soja sos, ulje sezama, rižin ocat, izblendajte u marinadu, začinite kockice tune, dodajte sitno sjeckani mladi luk i tostirani sezam. Ostavite u hladnjaku da se marinira minimalno dva sata. Skuhajte basmati rižu u kuhalu za rižu, narežite povrće - mrkvu, rotkvice, avokado i klice i slažite u posudu poke bowl tako da stavite riža na dno, povrće na rižu i mariniranu tuna na povrće. Ostavite dio marinade i njom začinite poke bowl.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps