Nema ništa bolje za vrijeme ljetnih vrućina od domaćeg sladoleda koji vam je na dohvat ruke. Ovdje su četiri recepta za sladolede koji vrlo ukusni i zdravi
Recepti za domaći sladoled: Od jogurta, banana, meda, bobica
Voćni sladoled od grčkog jogurta
Sastojci:
- 500 g zamrznutog bobičastog voća
- 250 g hladnoga grčkog jogurta
- malo limunova soka
- oko 2 žlice meda
Priprema: Sastojke miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Umjesto bobičastog voća možete koristiti breskve, dinju, ananas ili kivi, koji prethodno očistite i zamrznite.
Sladoled na dijeti
Odlična baza za zdravi domaći sladoled su banane - što su zrelije, sladoled je slađi. Narežite ih na ploške i zamrznite. Izmiksajte ih s bademovim mlijekom, maslacem od kikirikija ili zamrznutim voćem te dodajte vaniliju ili cimet. Stavite u zamrzivač na desetak minuta i poslužite s omiljenim preljevom.
Sladoled od limete i borovnica
Sastojci:
- 2 šalice borovnica
- 2 šalice soka od borovnica
- 4-5 žlica šećera u prahu
- 4 žlice likera od borovnice
- po 4 žlice jogurta i soka od limete
- prstohvat sol
Priprema: Pomiješajte borovnice, sok i šećer te prokuhajte, prema potrebi procijedite i ohladite. Dodajte ostale sastojke i izmiksajte. Ulijte u kalupe i zamrznite.
Ledeni desert od avokada i meda
Sastojci:
- 2 veća avokada
- 60 ml vrhnja
- 60 ml meda
Priprema: Avokado očistite te ga usitnite vilicom. Dodajte vrhnje i med. Sve dobro usitnite u blenderu ili štapnim mikserom i zamrznite. Svakih pola sata ga zgnječite vilicom kako biste razbili komadiće leda.