Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Redizajn klasika: Zalizan ili pak sportski bitno je da je rep nizak

Redizajn klasika: Zalizan ili pak sportski bitno je da je rep nizak
6

Apsolutni hit ovog ljeta je niski rep povezan malo duljom gumicom ili kopčom od kože, platna ili metala, a možete ga složiti na stranu, natapirati ili pak zalizati

VIDEO

Bio savršeno zaglađen, lagano razbarušen, na stranu ili klasični, jedino pravilo ove sezone je da se konjski rep nosi nisko.

Na pistama je redovit gost već godinama te više ne spada u trend koliko u modni evergreen. Stoga nimalo ne iznenađuje što mu se dizajneri vjerno vraćaju. Jason Wu, Haider Ackermann, Helmut Lang i Erika Cavallini samo su neki od kreatora koji za ovo ljeto savjetuju tu jednostavnu ali istodobno bezvremensku frizuru za koju vam neće trebati “tona” proizvoda za stiliziranje kose - tek pokoji ukras ili traka za statement varijantu. 

- Dok su prošle godine vladale velike kose i bujne kovrče, ovo ljeto vraćamo se nešto ‘urednijim’ frizurama te ravnoj kosi pripijenoj uz glavu, a apsolutni hit ovog ljeta je niski rep povezan malo duljom gumicom (kopčom) od kože, platna ili metala - kaže Vesna Gašparić iz salona Hair Concept. Iako konjski rep žene često smatraju izlazom u zadnji čas, vrijeme je da se počne gledati na drukčiji način. Idealan kako za dan, tako i za večernje izlaske ili svečanije prigode, njegova ljepota je upravo u njegovoj jednostavnoj profinjenosti. A koji god tip repa odabrali, sportsku eleganciju, spoj repa i punđe, na stranu, nonšalantnu razbarušenost ili strogu klasiku, nećete pogriješiti. 

Tko bi rekao da je jedna od najpopularnijih frizura današnjice nekada bila rezervirana samo za djevojčice ili čak muškarce posebnog statusa.

- Konjski rep nosi se otkad se nosi duga kosa; oduvijek - otkriva Vesna Gašparić.

Helmut Lang predlaže jako nizak rep, a bonus ove frizure je ‘lažni’ bob sprijeda

Iako pravila u nošenju ove vječne frizure nema, Vesna Gašparić napominje kako bi žene s velikim nosom ili visokim čelom trebale izbjegavati rep. 

Dok ženama ovalnog lica pristaju svi tipovi, okruglom licu sjajno pristaje niski rep s razdjeljkom. One četvrtastog i srcolikog lica neka se poigraju sa šiškama. 

- Konjski rep jedna je od najstarijih frizura. Još su stare Grkinje vezale kosu u rep, a trend su prihvatile i Rimljanke - kaže Vesna te dodaje da su rep mogli nositi samo muškarci drevnih Maja, a ženama je bilo dopušteno tek plesti kosu u pletenice.  

- Tek kad se na tržištu pojavila prva Barbie s kosom u repu 1959., konjski rep je doživio ‘boom’ - otkriva. Rep je prilično česta frizura i na crvenom tepihu te gotovo da nema zvijezde koja ga nije nosila.

- Blake Lively u brojnim je prilikama dokazala kako rep nije samo rep nego da se njime može poigrati - kaže.

1. Sportski rep

Bez brige, pritom ne mislimo na neuredno počešljani rep kojim ćete svima govoriti da niste stigli oprati kosu. Modne kuće poput DKNY-ja modernu, urbanu ženu vide upravo s elegantnim repom svezanim na stranu. Nenametljivo i minimalistički. Uz narančasti ruž, koji je veliki trend, pun pogodak.

2. ‘Mix&match’

Ako se mogu miješati razni uzorci na odjeći, tko kaže da se ne mogu miješati i stilovi frizura odjedanput. Sudeći prema reviji Haidera Ackermanna, punđa i niski rep itekako idu zajedno - u istoj frizuri. Za nepogrešivu ženstvenost jedan dio kose skupite u niski zaglađeni rep koji povežite neupečatljivom gumicom, a drugi dio kose zarolajte u stilu glamuroznih hollywoodskih diva iz 40-ih.

3. Ukrašeni niski rep

Redkenov stilist Guido Palau za Valentino je kreirao “kraljevsku” verziju niskoga konjskog repa. Lagano zaglađenu kosu, bez pretjerane upotrebe proizvoda za stiliziranje kose, skupite u niski rep, a gumicu sakrijte tanjim pramenom koji ste odvojili od repa. Za statement detalj obvezna je ukrasna traka. 

4. Strogo zalizani

Savršeno zaglađeni niski konjski rep, uz razdjeljak duboko sa strane, pristaje uz svaki styling, bilo da ste skloni romantici, klasici ili rokerskom stilu. Jedino ovo ljeto zaboravite gumice i poslušajte dizajnera Jasona Wua koji za ovu ljetnu sezonu nalaže da nabavite razne modne dodatke za kosu kojima ćete osvježiti ovu jednostavnu frizuru i ublažiti strogoću repa.

5. Što niži, to bolji

Za one hrabrije, sklonije “pomaknutijem” stilu, idealan je jako niski rep kakav je na reviji pokazao Helmut Lang. Svejedno za kakav razdjeljak se odlučite, po sredini ili na stranu, najbitnije je da kosu povežete po sredini repa. Osim neobičnog repa bonus je “lažni” bob sprijeda.

6. Neuredan i u stranu

Kad ne znate što biste s kosom, neuredan rep sjajan je izbor. Razbarušite kosu prema želji, ostavite nekoliko pramenova da slobodno padaju izvan repa, prebacite na stranu, skupite kosu i frizura je gotova. Za retrodojam lagano natapirajte dio na potiljku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...