Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rekli su da posvojim, da nikada neću imati djecu, a trudna sam

Zbog pet operacija i čak 20 opasnih infekcija liječnici su joj rekli da ne može ostati trudna čak niti medicinski potpomognutom oplodnjom te da se pomiri s tim da nikada neće biti majka

Sarah Seddon (32) iz Velike Britanije nije se željela pomiriti s činjenicom da nikada u životu neće imati svoju djecu i - dogodilo se čudo. Ostala je trudna unatoč crnim prognozama liječnika koji su je uvjeravali u suprotno.

Kronova bolest joj je do te mjere zakomplicirala život da je bila na pet operacija na crijevima (uklonili su joj dio debelog crijeva) i čak 20 puta je imala sepsu, opasno trovanje krvi od kojih mnogi umru ako ne dođu na vrijeme u bolnicu.

Objavljuje Sarah Sazzle SeddonNedjelja, 1. srpnja 2018.

Zbog osjetljivih rezova od operacija i silnih infekcija liječnici su joj rekli da ne može ostati trudna čak niti medicinski potpomognutom oplodnjom te da zaboravi kako će ikad biti majka. Savjetovali su joj da posvoji dijete.

ŽIVJELA JE OSAM DANA Beba zbog puse dobila herpes koji joj je 'pojeo' pluća i mozak

- Kada sam zatražila da pokušam ostati trudna medicinski potpomognutom oplodnjom, uvjeravali su me da ožiljci oko jajnika i jajovoda čine previše kompliciranim pokušaj implantacije embrija. Problem je bila i drenažna cijev koja mi je u trbuhu. Rekli su mi i da bih mogla dobiti sepsu dok sam trudna te da ne bi mogla na carski rez zbog silnih ožiljaka na trbuhu - prisjetila se.

Objavljuje Sarah Sazzle SeddonNedjelja, 22. srpnja 2018.

Međutim, ona i njezin zaručnik Carrick (36) nisu željeli odustati i inzistirali su na pokušaju. Uspjela je ostati trudna, ali sreća je kratko trajala, dječak kojeg je nosila rodio se mrtav u ožujku ove godine, u 31. tjednu trudnoće. Plakali su danima.

- Pokušavala sam ostati pozitivna koliko je moguće. Bili smo tako blizu da dobijemo dijete, a opet tako daleko. Nisam željela vjerovati da neću moći imati dijete. Otišli smo kod drugog stručnjaka, po drugo mišljenje. On im je rekao da pokušaju ponovno, da bi mogli uspjeti jer su joj reproduktivni organi u redu - ispričala je.

Objavljuje Sarah Sazzle SeddonPonedjeljak, 15. listopada 2018.

Dodala je kako joj je taj liječnik rekao da to što je rodila mrtvog sina nije povezano s njezinim zdravstvenim problemima već se moglo dogoditi bilo kome.

14 ISKUSTAVA Vrlo rana sjećanja: 'Bio sam u majčinoj utrobi, plutao sam...'

Uspjela je ponovno ostati trudna, a zdravu bebu očekuju u svibnju sljedeće godine. Kaže da u isto vrijeme osjećaju neopisivu sreću, ali i veliku strepnju da će nešto poći po zlu. Ipak, pokušavaju svim silama biti optimistični.

Sarah su Kronovu bolest dijagnosticirali u dobi od 11 godina nakon što joj se zdravlje neobjašnjivo počelo urušavati, a težina joj je ozbiljno padala.

Ovu djevojčicu su sa 10 godina proglasili najljepšom na svijetu, a danas je odrasla i ljepša je nego ikad!

Komentari (13)
  • Promijeniš majstora i eto ga 😉

    7. 11. 2018,   13:44
  • Poželimo im sreću da uspiju postati roditelji.

    7. 11. 2018,   13:40
  • Stvarno je čudo, da žena zatrudni.

    7. 11. 2018,   14:05