Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Revije muške mode: Povratak odijela kao baze dobrog stila

Revije muške mode: Povratak odijela kao baze dobrog stila

Ovih dana modni svijet živi za muške revije, u fokusu su Milano, London i Pariz. Iako je ova scena mnogo manje glamurozna od ženske, činjenica je da se frajeri novog doba sve više sređuju i paze što i kako odijevaju

VIDEO

Svijet posljednjih godina opako voli ležernost, nosimo tenisice uz odijela te smo se razmazili fluidnim i voluminoznim formama, no to nije zaustavilo povratak dobro krojenog odijela kao osnove garderobe. Upravo tome svjedoče i prijedlozi najboljih svjetskih dizajnera – sako i hlače, odnosno hibridi jakne i kaputa, postavljaju se u sam vrh inspiracije. Naravno, tu su i detalji poput chic kravata i maramica.

Ralph Lauren, jedan od pionira dobrog odijevanja, ističe:

- Uvijek sam vjerovao u umjetnost dobrog kroja. Ističem konstrukciju kao simbol tradicionalne izrade, a opet je sve mekše, prirodnije i udobno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj majstor predlaže kombiniranje raznih kariranih motiva u poslovnoj kombinaciji, jer iako je sve klasično, ne znači da stvari moraju biti monotone. Samo znalci mogu predlagati neki stilski iskorak, naročito kad se radi o odijelima.

S njime u društvu je i Giorgio Armani, veteran modne scene, klasičar koji se ne predaje. Istina, njegov je trenutno najveći strah kako se bez posljedica povući s posla, kako ne bi naškodio brendu, odnosno carstvu koje je stvorio. Iako u principu nije više toliko angažiran oko čitave kompanije, Armani ipak brine o dizajnu, to je njegova prva i vječita ljubav.

Emporio Armani jesen 2020.

Odijelo je baza dnevnog izgleda, a kad u kombinaciji nije sako, onda može nešto slično, elegantno, poput jakne od finog materijala. Iako je on jedan od autora koji voli sportski utjecaj, kod njega ćemo taj moment vidjeti kroz leću – perfektne siluete. U liniji Emporio Armani predlaže kaput s dva karirana motiva, još jedan dokaz modernosti čovjeka koji je u modi desetljećima.

Sako je inače jedan od najkompleksnijih odjevnih predmeta, a kako on izgleda pod utjecajem kreativne Silvie Fendi, predstavljeno je na Fendijevoj reviji. Kreativna direktorica slavne talijanske kuće predlaže jakne koje podsjećaju na krojački puzzle u biranim tonovima bež i sive koji kreiraju svojevrsnu modnu simbiozu.

Još jedno vrhunsko ime vodi igru na području muškoga odijevanja – Dolce & Gabbana znaju da je kroj najvažniji. Ime kolekcije Majstori umjetnosti inspirirano je majstorstvom krojačkih autora koji prenose znanja s generacije na generaciju. Iako cijene ono što se čuvati mora, Domenico i Stefano ljubitelji su novih trendova, pa su bili prvi modni brend koji je, prije 11 godina, u prve redove pozvao blogere, a nešto kasnije i Youtubere. A koga su sada zvali? Pa naravno, klince s Tik Toka.

Klasičari su i brend Tod's te Etro, kod njih se često spominju motivi ili boje u raznim zanimljivim kombinacijama jer kad je kroj pročišćen, pigmenti dobivaju novi smisao. Primjer je dobra kombinacija raznih plavih tonova.

– Poštujem povijest, ali gledam u budućnost - istaknuo je Walter Chiapponi, umjetnički direktor brenda Tod's.

– Moja je modna priča ukorijenjena u talijanski smisao za eleganciju, ljepotu i dobar ukus, ali i onaj blagi bunt, individualnost i nonšalantnost - objasnio je.

Igra krojevima odijela dešava se i kod brenda Alexander McQueen, jer Sarah Burton majstorica je ove modne igre. Odijelo je višeslojno, barem se tako čini, a silueta je ravna i skladna.

I dok je ona ljubiteljica crne, veliko ime svijeta muške mode Ermenegildo Zegna, predlaže elegantne retro bordo tonove. Ipak, nekad su te nijanse, bordo i razne smeđe, bile tek simbol zastarjelosti, a danas su itekako moderne, kroz nove materijale i kombinacije!

Odjela novoga doba imaju i kapuljače, ali ne doslovne, već stilizirane, kako su odlično predstavili dizajneri Luke i Lucie Meier za brend Jil Sander. Tu su i robusne čizme koje su, uz tenisice, efektan detalj koji odijelo novoga doba itekako voli. Minimalizam je uronjen u smirujuće tonove na granici između zelene, dimne, sivkaste… Svijet mode dobio je nove formule podržane klasičnim formama, jer očito je i svakodnevnom muškarcu sve važnije kako se odijeva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru