Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Revolucionarno: Pomlađivanje rodnice zaustavlja upale i bol

Revolucionarno: Pomlađivanje rodnice zaustavlja upale i bol

Bezbolnom metodom pomoću krvne plazme zaustavlja se i inkontinencija, tvrdi dr. Crvenković. Većinom se na ovaj tretman odlučuju žene koje su imale dva ili više porođaja

VIDEO

Bogatiji seksualni život za žene, više orgazama i ugodniji odnosi zbog boljeg vlaženja i jačeg uzbuđenja leži u metodi PRP - pomlađivanju rodnice krvnom plazmom, koja pridonosi dizanju samopouzdanja i boljem odnosu s partnerom.

Kandidatkinje za rejuvenaciju, kako se ovaj postupak još naziva, sve su žene koje imaju problem s urinarnom inkontinencijom, česte bolove i peckanje, bolan spolni odnos i druge atrofične tegobe, koje posebno pogađaju žene koje su više puta rodile, kao i one u perimenopauzi i menopauzi te pod hormonalnom terapijom.

- Poremećaji spolnog odnosa kod oko 43 posto žena posljedica su porođaja i menopauze uz izostanak orgazma (anorgazmija), bol pri odnosu (dispareunija), smanjen libido i suhu rodnicu, zajedno s nekontroliranim ‘bježanjem’ mokraće - objašnjava nam poznati zagrebački ginekolog Gordan Crvenković iz ginekološke ordinacije GynNova, koji jedan od prvih u Hrvatskoj primjenjuje ovu metodu. Ovom se metodom obnavlja tkivo, potiče rast novih stanica te poboljšava prokrvljenost i osjetljivost pri odnosu, što daje još više užitka. Osim u liječenju inkontinencije, isti se postupak uspješno koristi kod lichen sclerosuma (kožna bolest vanjskog spolovila), kroničnih upalnih promjena rodnice, prolapsa (ispadanjem) rodnice i znakova starenja vanjskih usana (estetski efekt). Određeni broj žena na ovaj će se postupak odlučiti zbog želje da više uživa prilikom odnosa - a posebna učinkovitost vidljiva je kod sužavanja rodnice, naglašava dr. Crvenković. Plazma obogaćena trombocitima, nastavlja, centrifugiranjem se izolira iz malog uzorka pacijentičine krvi (10-20 ml), a uz dodatak specijalnoga gela (kalcijeva klorida ili glukonata) odvaja se od crvenih krvnih zrnaca.

Top 7 savjeta za bolju erekciju - put do savršenog ljubavnika
Top 7 savjeta za bolju erekciju - put do savršenog ljubavnika

- Plazma je tako obogaćena faktorima rasta, koji potiču rast matičnih stanica, zacjeljivanje i regeneraciju tkiva. Rast i prokrvljenost tkiva dovodi do njegova pomlađivanja i obnove stanica. Plazma se nakon aplikacije anestetskoga gela injektira tankom iglom u područje klitorisa i u prednju stijenku rodnice - objašnjava dr. Gordan Crvenković. Postupak primjene metode PRP je bezbolan i budući da se koristi autologni, odnosno vlastiti pripravak, nema nuspojava. Doktor Crvenković obavi dvadesetak operacija ove vrste godišnje. Zahvat traje 30-ak minuta. U europskim se klinikama primjenjuje posljednje četiri godine i rezultati su vrlo obećavajući. Cijena tretmana u ordinaciji GynNova je 3000 kuna (po tretmanu), dok je za kvalitetan učinak potrebno napraviti 2-3 tretmana.

Full legs body size vertical portrait of attractive careless car

- Čak 65 posto žena osjeća poboljšanje zadovoljstva spolnim odnosom nakon jednog tretmana, a u 85-90 posto nakon dva. Mnoge žene koriste Kegelove vježbe, koje jačaju mišiće zdjelice i prvenstveno se koriste u slučajevima inkontinencije mokraće, no njihov učinak na spolno zdravlje je relativan - poboljšanje opisuje tek 30 posto žena - objašnjava dr. Crvenković. Nakon tretmana žena gotovo odmah može normalno nastaviti sa životnim aktivnostima, uključujući spolni odnos.

- Učinak PRP tretmana koji se provodi kod inkontinencije i za veće spolno uzbuđenje zbog povećanja volumena je trenutan i traje 8-12 mjeseci - govori dr. Crvenković te dodaje da i partneru nakon tretmana odnos postaje ugodniji. A kako se zdrav seksualni život odražava i na tjelesno i na psihičko zdravlje, ovom se metodom podiže samopouzdanje.

Ove senzualne seks poze ženi omogućavaju najbolje orgazme
Ove senzualne seks poze ženi omogućavaju najbolje orgazme

- Seksualna disfunkcija kod žena, baš kao i kod muškaraca, direktno se odražava na učestalost i intimnost spolnih odnosa. Stoga je dobro ukloniti sve faktore koji joj pridonose - zaključuje dr. Crvenković.

Dva porođaja i više rastežu tkivo rodnice

Većinom se na ovaj tretman odlučuju žene koje su imale dva ili više poroda, s obzirom da oni često rezultiraju rastezanjem tkiva rodnice i smanjenjem njezinog elasticiteta. Sve to utječe na kvalitetu orgazma, spolnu želju, suhoću rodnice i bolne spolne odnose, pojašnjava dr. Crvenković.

PRP se koristi kod:

• Urinarne inkontinencije

• Smanjene seksualne osjetljivosti i uzbudjenja

• Anorgazmije

• Vaginalne suhoće

• Smanjene spolne želje

• Bolnosti spolnog odnosa

• Lichen sclerosuma (kožna bolest vanjskog spolovila)

• Ožiljaka nakon epiziotomije (reza pri porođaju)

Evo zašto muškarcima tijekom zime treba više seksa i dodira
Evo zašto muškarcima tijekom zime treba više seksa i dodira

Hormonski tretmani estrogenskim kremama često uzrokuju infekcije

Mnogi kemijski sastojci bili su korišteni u periuretralnom području (uz mokraćnu cijev) u svrhu poboljšanja inkontinencije i spolne disfunkcije. Injekcije hijaluronske kiseline u područje G (Grafenberg) točke u mnogim se studijama nisu pokazale kao dovoljno učinkovite i dovele su do potencijalnih komplikacija (urinarna opstrukcija, infekcija, nastanak granuloma).

medical syringe with injection solution drop on blue background,

Parenje intimnog područja ima više štete nego koristi

Pomlađivanje vagine nije moderna “novotarija”, kako bi mnogi mogli pomisliti, jedino su metode malo sofisticiranije. Naime, od davnina su žene čučale nad ćupovima s vrelom vodom u koju su dodale ljekovito bilje kako bi ta “ljekovita” para učinila svoje i revitalizirala intimno područje. Takva je praksa navodno preuzeta iz stoljetne korejske tradicije. No parenje vagine nije samo neučinkovito nego je i nezdravo jer vruća para može naštetiti vaginalnoj sluznici te poremetiti bakterijsku ravnotežu, upozorava dr. Gordan Crvenković.

I Kim Kardashian i Rafael Nadal su pobornici

Tennis: Rogers Cup

Sve popularnija metoda PRP već se godinama koristi u ortopediji, sportskoj medicini, a zagovornici su joj i tenisač Rafael Nadal i košarkaš Kobe Bryant. Koristi se i u stomatologiji, oftalmologiji i mnogim estetskim postupcima. “Vampire face” Kim Kardashian također je rezultat pomlađivanja plazmom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi