Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Riješite japanski test osobnosti - zamislite da ste u labirintu...

Za rješavanje ovog japanskog testa sa labirintom su vam potrebni samo olovka, papir i otvoren um, a odvesti će vas na zamišljeno putovanje u skrivene kutke podsvijesti

Za najbolje rezultate, kada pročitate pitanje - napišite ono što vam prvo padne na pamet, bez previše razmišljanja, a značenja odgovora potražite na kraju.

Za početak zamislite kako hodate kroz mističnu i tajanstvenu šumu. Tko je s vama? Zapišite ime osobe s kojom hodate šumom.

Polako ulazite sve dublje i dublje u šumu. Na putu susrećete životinju. Koju ste životinju sreli?

Opišite kakva se interakcija odvija između vas i životinje (razgovor, svađa, gledate se...)

Nastavljate hodati i odjednom shvatite da je pred vama nepregledna čistina. Polako joj prilazite i otkrivate da je riječ o napuštenom labirintu. 

Foto: Dreamstime

Koliko je veliki labirint koji vidite?

Zaustavljate se na trenutak i promatrate tajanstveni labirint. Proučavate zidove koji okružuju razgranate puteve unutar labirinta.

Koliko su veliki zidovi labirinta?

Odlučili ste ući u labirint, no osoba u vašoj pratnji odbija ući s vama. Odlučujete da ćete ući sami.

Nakon lutanja labirintom, stižete do njegovog središta, otvorenog prostora iz kojeg se račvaju putevi. U središtu se nalazi čaša. Od kakvog je materijala napravljena? Što ćete učiniti s njom?

Napokon izlazite iz labirinta. Koja od ovih tvrdnji najbolje opisuje vaše putovanje labirintom?

A) Bilo je skoro pa prelagano. U kratkom roku sam prošao/prošla labirint i bez problema sam prolazio njime.

B) Trebalo mi je vremena da se snađem u prolasku kroz labirint, ali sad mi se čini da to baš i nije bio veliki problem.

C) Potpuno sam se izgubio/izgubila u labirintu. U više navrata imao sam osjećaj da nikad neću izaći iz njega.

D) Osoba koja me je pratila odlučila je ući u labirint i pronaći me. Ona mi je pokazala izlaz. Da se to nije dogodilo, možda bih još bio unutra.

MNOGIMA JE SVE ISTO Razlikujete li dobro boje: Koja nijansa je drugačija od ostalih?

Objašnjenje rezultata

Prvo, osoba koju ste odabrali da hoda uz vas šumom je osoba koja vam je najvažnija u životu.

Sjećate li se životinje koju ste susreli u šumi? Njezina veličina predstavlja vašu percepciju o veličini problema s kojima se susrećete u životu.

Način interakcije sa životinjom indikator je načina na koji se suočavate sa životnim problemima.

Labirint je metafora različitih vijugavih i zaobilaznih puteva kojima prolazimo tijekom života.

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom na to da se većina ljudi osjeća izgubljeno tijekom adolescencije, vaše iskustvo u labirintu pokazatelj je načina na koji doživljavate svoju mladost.

Veličina zamišljenih zidova labirinta proporcionalna je vašim ambicijama za pokoravanjem izazova s kojima se susrećete u životu. Niski zidovi pokazatelj su otvorene osobnosti, dok visoki, kameni zidovi predstavljaju zatvorenu osobnost.

Sjećate li se čaše iz labirinta? Trajnost materijala čaše koju ste vizualizirali govori o ustrajnosti koju imate u odnosu s osobom koja vas je pratila na putovanju. Plastične ili papirnate šalice simbol su nestabilne veze do odabir jakih materijala poput metala simboliziraju da je riječ o osobi koja je pouzdana i na koju se možete osloniti. Staklena čaša može biti simbol krhkog odnosa.

Ono što ste učinili s čašom simbolizira vaš stav prema osobi koja vas je pratila na putovanju. Ako ste ju ostavili, to znači da ste u distanciranom odnosu prema toj osobi, no ako ste ju podigli, znači da vam je ta osoba bliska.

labyrinth | Autor: PIERLUIGI PALAZZI Foto: PIERLUIGI PALAZZI

Ako ste za opis vašeg putovanja odabrali:

A) Ovo znači da ste se puno zabavljali u mladosti. Nisu vas mučile uobičajene traume i pritisci s kojima su se suočavali vaši vršnjaci. No, s druge strane, to može značiti da ćete se tek u kasnijim godinama suočiti s nekim težim životnim izazovima.

B) Ovo je pokazatelj da vaše odrastanje nije bilo lagano. Vjerojatno ste izgubili previše vremena brinući se o uobičajenim problemima poput ljubavi, prijateljstva i budućnosti. No, ta iskustva pomogla su vam da se formirati u osobu koja ste sada, a lekcije koje ste tada naučili pomoći će vam u budućnosti.

C) Ako ste se osjećali izgubljeno u labirintu, znači da ste tijekom adolescencije bili dosta nesigurni. Bili ste previše osjetljivi, prepuni sumnje i previše ste analizirali. S druge strane, ovakav tip odrastanja dao je autentičnost i dubinu vašem karakteru.

D) Ako vam je partner pokazao izlaz, to je pokazatelj da je zadovoljstvo koje osjećate u svom sadašnjem životu rezultat prijateljstava i veza koje ste stvorili u mladosti. Možda ste imali neke osobne probleme, no uvijek je bio netko uz vas tko vam je pomogao da ih uspješno razriješite.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana pokušala samoubojstvo tijekom trudnoće?

Komentari (8)
  • Išli smo crvenkapa i ja kroz šumu,sreli smo vuka!Pitao sam ga hoće li mene ili nju da pojede,on je rekao da ne želi samo da mu pomognemo da izadje iz lavirinta..I tako smo se nas troje udruźili,niko nije bio pojeden sem kolača koje je crvenkapa imala kod sebe,na kraju smo našli neki izlaz,izvukli smo se svi,i živeli smo srećno do kraja života a izabrali smo ono rešenje pod E🤣🤣

    13. 4. 2019,   12:17
  • odustao

    13. 4. 2019,   18:08
  • Ovaj labirint me odmah podsjeti na odličan film "Isijavanje",ovaj labirint je zakon također,test me pogodio za 95% toga...

    13. 4. 2019,   17:58